Tek.no

Nyhet

TAG Heuer satser videre på smartklokker

Nå blir deres «Connected» Android-klokke modulær.

Intel
14 Mar 2017 17:30

Sveitsiske TAG Heuer er viden kjent for sine analoge armbåndsur, men fant for noen år siden ut at de kunne tenke seg å ha et bein inn i det voksende smartklokkemarkedet også.

Så hadde det seg derfor slik at de slapp sin «TAG Heuer Connected» på tampen av 2015 – en ganske anstendig utseende klokke i titan og safirglass med en prislapp på 1500 dollar.

Og skulle ikke det holde, kunne du i fjor plukke den opp i en luksusutgave med gull og kalveskinn til 9900 dollar.

Blir modulær

Intel
Intel

TAG Heuer er tydeligvis fornøyde med hvordan klokka har gjort det i markedet, for nå satser de videre – stadig i samarbeid med Intel – på en modulær utgave.

Barnet har fått navnet TAG Heuer Connected Modular 45 og skal koste fra 1650 dollar eller nærmere femten tusenlapper. Modulært betyr at du selv skal kunne «sette sammen» klokka etter dine egne ønsker med tanke på farger, reimer, spenner, fester og andre moduler.

Så når du får på delene i gull eller diamanter vil den naturlig nok koste langt mer.

Og når uret til slutt blir teknologisk akterutseilt vil du kunne bytte ut den delen – eller hele sulamitten om du vil – i noe mekanisk.

Andoid Wear 2.0

En smartklokke må nødvendigvis ha et operativsystem, og det er i form av Android Wear 2. Av rene tekniske ting har armbåndsuret GPS, Wi-Fi, Bluetooth, NFC og mikrofon sånn at du kan prate til den – en taleassistent skal nemlig også være underveis.

Den er vanntett og har en 1,39-tommers AMOLED-skjerm, mens tykkelsen ligger på 13,2 millimeter. Hele herligheten skal drives av en Intel Atom Z34XX-prosessor og ha en batteridriftstid på rundt tretti timer.

Mer info finner du på TAG Heuers hjemmesider.

Smartarmbånd eller smartklokke?
Det finnes massevis av alternativer >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Nå kaster motebransjen seg over smartklokkene
Les også
Heftig armbåndsur bruker nixierør til å vise tiden
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke slippes for 80 000 kroner
Les også
Nå vil Tissot være med på smartklokkekjøret
Les også
TAG Heuers luksus-smartklokke selger unna
annonse

Les også