Til hovedinnhold

Samsung satser på Windows-mobiler

Skal ta Nokia med mobiler og nettbrett til høsten.

Det er ventet at ett av produktene blir en Windows-versjon av Galaxy S III.

I dag er det først og fremst Nokia som virkelig satser på Microsofts operativsystem Windows Phone. Samsung, HTC og LG har hatt hver sine modeller med systemet, men ingen av dem har vært skikkelige storsatsinger. Til høsten blir det andre boller, om vi skal tro nettstedet smarthouse.com.au.

En anonym Samsung-topp skal ha sagt at selskapet ønsker å ta rotta på Nokia med en solid Windows-satsing til høsten.

Fire nye Windows-produkter

Det er i alt fire produkter Samsung satser på å lansere; to nettbrett, en telefon og en mellommodell som likner på Android-modellen Galaxy Note. Det betyr stor skjerm på i overkant av fem tommer, og muligens digital penn for notatfunksjoner.

De to nettbrettene skal være på henholdsvis 11 og 14 tommer, og begge vil kjøre Windows 8 – altså oppfølgeren til dagens Windows 7, som sannsynligvis blir rettet mest mot PC og nettbrett.

Foreløpig er det usikkert om Galaxy Note-avleggeren vil kjøre Windows 8 eller Windows Phone 8.

Telefonen Samsung vil lansere med Windows Phone skal være basert på nylanserte Galaxy S III. Dette stemmer godt overens med flere av ryktene som gikk før torsdagens lansering i London.

Les også: Sniktitt på Galaxy S III

Windows Phone øker

Microsofts operativsystem er på fremgang i markedet, selv om det har gått sakte i starten. Mellom siste kvartal av 2011 og første kvartal av 2012 økte Windows Phone markedsandelen i USA fra 1,4 prosent til 2 prosent.

Det er selvsagt et stykke igjen opp til Android og iOS, men det er likevel snakk om en rimelig frisk oppgang i forhold til utgangspunktet. Foreløpig har vi ikke tilsvarende tall på Windows Phone fra Europa.

Støtter mer maskinvare

Det er ventet at Windows 8 og Windows Phone 8 blir lansert mot høsten, og de fleste spekulerer i operativsystemene lanseres i oktober. De to største forskjellene i forhold til dagens Windows-versjoner er at Windows 8 vil kunne kjøre på mobil maskinvare (ARM), mens Windows Phone 8 vil støtte langt kraftigere maskinvare enn dagens Windows Phone 7.5.

Når det gjelder Samsungs satsing på operativsystemet har også vi fått beskjed om at Windows Phone er i ferd med å bli et satsningsområde for produsenten. Dermed ser det ut til at vi og kanskje spesielt Nokia går en svært spennende høst i møte.

Les også: Samsung Galaxy S III er lansert

(Kilder: wpcentral.com, wmpoweruser.com)

Mer om
annonse