Tek.no

Nyhet

Oppdatering øker Tesla-ytelsen

Model 3 og resten av Teslaene har blitt fem prosent raskere.

Slik så det ut da to Model 3-er som vanligvis akselererer kliss likt kjørte mot hverandre - én med den nye oppdateringen og den andre uten.
Skjermdump, Youtube
Finn Jarle Kvalheim
13 Nov 2019 08:27

Tesla er i gang med å slippe en ny oppdatering for de tre variantene elbiler de selger; S, 3 og X. Nettstedet Tweaktown.com melder at Model S får en liten økning i rekkevidde, mens alle tre modeller skal få økt ytelse. Tesla-sjef Elon Musk har tidligere uttalt at ytelsesøkningen det er snakk om er på rundt fem prosent.

Les også
Tesla trekkes for retten av Tyskland

Femten-tjue ekstra hester

For en Model 3 Performance med firehjulstrekk og to motorer betyr det en økning fra 473 hestekrefter til 496 hestekrefter. Altså et hopp på drøyt 20 elektriske gamp. Laveste utstyrte Model 3 hopper fra 283 hester på sin ene bakmonterte motor til 297 hester. Det bør altså være en noenlunde merkbar økning for alle utførelser av folke-Teslaen.

Dette har Tesla-sjåfører i USA selvfølgelig merket seg, og det ligger nå ute flere videoer der før- og etter-ytelsen testes. For eksempel kjører en hvit og en rød Model 3 mot hverandre i denne videoen. Ifølge eieren av den ene bilen ligger de to vanligvis kliss likt når de kjører mot hverandre. Men etter at den ene fikk oppdateringen drar den tydelig fra.

Akselerasjonen økte kraftig

Flere kommenterer at den ene bilen har noe høyere vekt å dra på, siden det sitter en person som filmer i den. Det bekrefter opplasterne av videoen, men de påpeker samtidig at personen har en relativt beskjeden vekt på drøyt 50 kilo, og at sjåføren som kjører alene i den andre bilen veier mer enn den som kjører bilen det filmes fra.

I en annen video testes samme bil med lading og oppdatering mellom akselerasjonene. Der klarer bilen 0 til 60 miles per time på 4,38 sekunder uten oppdateringen. Etter oppdateringen leverer samme bil samme akselerasjon på 4,24 sekunder. Det er imidlertid den vanlige tomotorversjonen av Model 3, og ikke den raskere Performance-modellen.

Nye navigasjonsfunksjoner

Oppdateringen har fått nummeret 2019.36.2.1, og i den ligger altså også forbedringer i ytelsen for de to større Tesla-modellene, såvel som såvidt økt rekkevidde for Model S. Forbedret navigasjonsløsning skal også være blant nyhetene, der bilen selv foreslår ulike ruter og destinasjoner avhengig av når du starter den. Hvis du vanligvis kjører til jobb på mandag klokken halv åtte kan bilen automatisk foreslå den ruten når du starter den på morgenkvisten.

Foreløpig er det stort sett amerikanere som har lagt ut videoer med biler som har fått oppdateringen. Men den rulles også ut til norske biler i disse dager, så har du ikke fått den er den sannsynligvis rett rundt hjørnet.

Les også
Alle Teslas biler blir kraftigere etter ny oppdatering
annonse

Les også