Til hovedinnhold

Musk: – Trenger 1000 Starship-raketter for Mars-koloni

Men da skal det kunne gå på en tjue års tid.

SpaceX

Det er ingen hemmelighet at superentreprenør Elon Musk motiveres av drømmen om at menneskeheten en dag skal kunne leve på flere planeter.

Først og fremst har Musk satt seg koloniseringen av vår naboplanet Mars som et mål, og i en nylig twitterpassiar kunne han også røpe hva han mener skal til for å kunne lage en selvforsynt marsby: Tusen romraketter av typen «Starship» og et tidsvindu på tjue år.

Musk regner nemlig med at de er nødt til å få sendt over rundt en million tonn med materialer, forsyninger og folk for å få ting på stell med Mars Base Alpha, som denne marsbyen kalles enn så lenge.

Grunnen til at dette tar såpass med tid, har å gjøre med at Mars og vår egen planet ikke er spesielt godt synkronisert der vi suser rundt sola i forskjellig fart. Det er derfor kun et kort vindu omtrent hvert annet år hvor det er realistisk å sende romfartøyer fra jorden til Mars.

Slik ser SpaceX for seg det kan se ut når en Spaceship-rakett tar av fra Mars.
SpaceX

Hundre tonn per rakett

Ettersom hver Starship-rakett har en beregnet kapasitet på rundt 100 tonn, er altså regnestykket til Musk ganske enkelt. Tusen slike raketter vil kunne frakte hundre tusen tonn, og på tjue år vil man ideelt sett klare ti slike overfarter.

Da vil totalen komme opp i en million tonn.

En Starship-rakett skal kunne frakte 100 tonn til Mars.
SpaceX

Men før vi får både planeter og stjerner i blikket, er det klart at det er langt frem til en såpass stor satsing på Mars. Først må jo raketten bygges, og det vil ta trolig ta årevis før vi er klare til å sende de første menneskene til den røde planeten.

Det kan også være at man vil ønske å prøve seg på månen igjen først.

For vi skal ikke glemme at det er en god del problemer som må løses og ny teknologi som må på plass før folk vil kunne leve og trives andre steder enn på jordkloden.

Kilde: TechCrunch

annonse