Nyhet

Huawei slår tilbake mot USAs restriksjoner

Torsdag forrige uke ble det klart at USA forlenger forbudet mot Huawei med ytterligere ett år. Forbudet setter en effektiv stopper for amerikanske selskaper å samarbeide med den kinesiske telegiganten.

Nå går Huaweis toppsjefer til frontalangrep på avgjørelsen og sier den er både korttenkt og at den vil føre til problemer for langt flere enn bare Huawei.

– I sin nådeløse jakt på å stramme kvelertaket på selskapet vårt, har de amerikanske myndighetene bestemt seg for å fortsette og fullstendig ignorere bekymringene fra en rekke selskaper og bransjeforeninger. Avgjørelsen deres er vilkårlig og skadelig, og truer med å undergrave hele industrien over hele verden. Den nye regelen vil påvirke nettverket vi har rullet ut i mer enn mer enn 170 land verdt hundrevis av milliarder dollar, skriver Huawei i en pressemelding, gjengitt av blant annet The Verge.

– Vi forventer at virksomheten vår uunngåelig vil bli påvirket. […] Vi vil prøve alt vi kan for å finne en løsning.

Les også
Huawei-krisen forklart

Leter etter nye partnere

Etter at Huawei havnet på USAs såkalte «Entity List» har de fortsatt å lage mobiler, men de har vært nødt til å klare seg uten Google-apper på sine siste modeller. Vi har testet dem her på Tek, og selv om det er åpenbart at maskinvaren fortsatt er på toppnivå, kan det være problematisk å klare seg med en mobil i disse dager uten tilgang til applikasjonsbutikken Google Play.

USAs restriksjoner har også satt en stopper for halvlederprodusenten TSMC. Det taiwanske selskapet skal ifølge Nikkei ha stoppet leveransen til Huawei for å etterfølge handelsrestriksjonene USA har påført selskapet, noe som vil gjøre det svært vanskelig for Huawei å produsere mobilprosessorene de trenger til enhetene sine. Bortsett fra Apple har Huawei vært TSMCs største kunde.

Som et alternativ til TSMC kan det hende Huawei retter blikket sitt mot Samsung, som i teorien også kan levere prosessorbrikkene de trenger. Kina jobber også med å bygge opp egne halvlederprodusenter i form av Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), men teknologien og skalaen her er fortsatt langt bak det et høyteknologisk som Huawei vil kreve.

– Den såkalte cybersikkerhetstrusselen er bare en unnskyldning. Det dette virkelig handler om er trusselen mot USAs teknologihegemoni som Huawei står for, uttalte Huaweis sjef for forbrukerteknologi, Richard Yu, i en melding på tjenesten Wechat, ifølge Bloomberg.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro
annonse