Til hovedinnhold

Apple åpner for eksterne betalingsløsninger i App Store

Gode nyheter for Netflix og Spotify.

Stein Jarle Olsen/ Tek.no

Sagaen om appbutikkmonopolet fortsetter, og nå har Apple annonsert at de i 2022 vil oppdatere appbutikken sin og la en rekke applikasjoner benytte seg av eksterne betalingsløsninger.

Dette skal gjelde det Apple definerer som «leser»-applikasjoner - altså apper som som viser «forhåndskjøpt innhold eller abonnementer for digitale magasiner, aviser, bøker, lyd, musikk og video.»

Med andre ord vil dette gjelde applikasjoner som Netflix og Spotify, skriver Bloomberg.

Apple kom til enighet med Japan Fair Trade Commission

Avgjørelsen om å forandre retningslinjene til applikasjonsbutikken kommer som følge av Japan Fair Trade Commission (JFTC) sin femårige etterforskning av teknologigigantens mulige brudd på antimonopol-lover.

Før revideringen for leser-applikasjonene trer i kraft, vil Apple gjennomgå sine egne retningslinjer og prosesser.

Nyheten om revideringen kommer midt i en bølge av kritikk mot Apple og Google for å kreve at utviklere av applikasjoner anvender deres løsninger, og krever inn opp mot 30 prosent av inntjeningen.

I tillegg til lovforslaget som ble sendt til Senatet i USA tidligere i år, som ønsker å forhindre slik praksis, har Sør Korea allerede innført en lov som forbyr og bøtelegger selskaper som Apple og Google fra å nekte utviklere å anvende eksterne betalingsløsninger.

Niklas Plikk/Tek.no

Foreløpig ingenting nytt for spillapplikasjoner

Apples nye retningslinjer for leser-applikasjoner gjelder derimot ikke for spill. Det er derfor lite som tyder på enighet i rettstvisten mellom Epic Games og Apple.

Det velkjente søksmålet handler om Epic Games som fikk det verdenskjente spillet Fortnite utestengt fra Apples applikasjonsbutikk fordi de fant en måte å omgå betalingsløsningene deres.

annonse