Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Bang & Olufsen slipper multiromshøyttaler til 20.000 kroner

Bang & Olufsens nye Beosound Balance er en ganske massiv wifi-høyttaler. Bang & Olufsen lover gigantisk lyd.
Bang & Olufsen
Stein Jarle Olsen

Danske Bang & Olufsen er kjent for sine relativt kostbare lydprodukter og TV-er, men selskapets nye smart- og multiromshøyttaler tar kanskje kaka. For Beosound Balance forlanger danskene nemlig solide 20.500 kroner.

Høyttaleren måler 38 centimeter høy og 20 centimeter i diameter, og har det vi vil kalle et veldig skandinavisk utseende med mykt tre på bunnelementet og en stoffkledt høyttaler på toppen. Bang & Olufsen har samarbeidet med det London-baserte designstudioet Layer om selve utformingen.

Dette er ment å være en høyttaler du skal ønske å ha stående fremme også når den ikke spiller musikk, i motsetning til de aller fleste andre smarthøyttalerne på markedet, som mer eller mindre ser ut som Sonos-kloner, alle sammen.

Basselementet i basen vender oppover, mens basselementet i toppen vender ned. Det skal redusere vibrasjoner og resonans.
Bang & Olufsen

To basselementer

Bunndelen inneholder en subwoofer som peker oppover, mens delen på toppen inneholder totalt seks elementer – et basselement som peker nedover, tre mellomtoneelementer og to diskantelementer. At de to basselementene peker mot hverandre skal bidra til å kansellere vibrasjoner som ellers ville oppstått, ifølge Bang & Olufsen.

De sier at høyttaleren er ment for plassering mot en vegg, og den har en mikrofon som gjør at lyden automatisk skal tilpasses til rommet den befinner seg i. To lydmoduser vil enten sende lyd i 360 grader eller fokusere lyden rett frem.

På toppen av høyttaleren finner vi en touchplate som gir tilgang til volum, å hoppe over låter og liknende. Denne har en nærhetssensor som gjør at høyttaleren lyser opp når du nærmer deg og dimmer lyset igjen når touchpanelet ikke er i bruk.

Beosound Balance kommer med både Google Assistant- og Amazon Alexa-støtte. Lyd kan spilles av enten via Google Cast eller Apples Airplay 2, men Spotify Connect-støtte skal komme i en oppdatering i løpet av første halvår i år.

Beosound Balance fåes i svart eller natur.
Bang & Olufsen

Multirom og stereo

Touchpanel på toppen med nærhetssensor.
Bang & Olufsen

Høyttaleren er kompatibel med andre Bang & Olufsen-høyttalere med multiromsstøtte, men Airplay 2 og Google Cast gjør jo også at du kan lage systemer med høyttalere også fra andre merker. Flere Beosound Balance kan også settes opp i en stereoløsning.

Skulle du ha dype lommer og lyst på en Beosound Balance er den tilgjengelig i butikk fra og med i dag – altså med en prislapp på 20.500 kroner. Vi har allerede fått inn en til test, så du kan eventuelt vente på den.

Bang & Olufsen Beosound Balance
Bang & Olufsen Beosound Balance
annonse