Nyhet

Nå blir trådløs lading like raskt som med kabel

Å slenge mobilen ned på en ladeplate er gjerne litt lettere enn å koble til en kabel når telefonen trenger en rask påfylling mellom aktiviteter. Men enkle løsninger er ikke alltid mest effektive, og trådløs lading av mobiler tar i unektelig lenger tid enn opplading på tradisjonelt vis.

Nå kvitter imidlertid trådløsladingen seg med sin aller største ulempe. Denne uken viste nemlig Huawei frem sin nye trådløse ladeplate som de hevder matcher kablet opplading (dog uten Quick Charge) for lansering i markedet i India.

Over 30 prosent på en halvtime

Ifølge Huawei fyller laderen opp 12 prosent av batterikapasiteten til nylig lanserte Huawei Mate 20 Pro på bare 10 minutter, eller 31 prosent etter en halvtime.

Ladeplaten gir en effekt på inntil 15 watt og følger den mye brukte QI-standarden. Det betyr at langt flere enheter enn Huaweis egne kan dra nytte av den og selvsagt er bruksområdene ikke begrenset til mobiler. Også ørepropper og smartklokker med QI-støtte kan dermed lades raskt.

Bygget inn i platen finner vi også sensorer som stanser ladingen dersom metallobjekter lander oppå den, og som kan regulere effekten basert på temperatur og oppladingsprosenten til mobilen som lades.

Satser på trådløs lading

Huawei satser virkelig på trådløs lading for tiden. Så sent som forrige måned lanserte de Mate 20 Pro, en telefon med et massivt batteri som ikke bare støtter rask trådløs opplading, men som dessuten kan lade andre enheter som plasseres på baksiden av den trådløst.

Den nye trådløsladeren slippes i India i november, mens lanseringsdato i andre markeder er ennå ikke avslørt.

Mobilen som gjør absolutt alt:
Huawei gjør livet enda vanskeligere for konkurrentene »

(Kilde: Tech Radar)

Les også
Nike Adapt BB knyter seg selv og styres av en app
Les også
Trump, Kina og Russland avfeier artikkel om usikret mobiltelefon
Les også
Huawei Mate 20 Pro: Mobilen med absolutt alt
Les også
Går du ofte tom for strøm?
Les også
Huawei gjør det Apple ikke klarer
annonse