Til hovedinnhold

Apple vil ikke ha noe av Steam-strømming på iOS-plattformen

Avviste Valves Steam Link-app.

Valve

Oppdatert 28. mai: Blant andre 9to5mac melder at Apple nå har bekreftet at Steam Link-appen bryter med noen av selskapets retningslinjer for apper, men at de samarbeider med Valve om å bringe Steam-opplevelsen til iOS på en måte som samsvarer med retningslinjene.

Opprinnelig artikkel følger:

Nylig meldte vi at Valve skulle lansere sin såkalte Steam Link-app – en tjeneste som lar deg strømme spill og annet Steam-innhold – til Android og iOS. Dette liker ikke Apple, viser det seg, for selskapet har nemlig avvist Steam Link-appen til iOS-plattformen.

I en uttalelse formidlet av blant andre Twitter-kontoen Steam Database opplyser Valve at Apple har trukket tilbake godkjennelsen av Steam Link-appen etter først å ha godkjent appen den 7. mai.

Årsaken til avvisningen skal være at appen er i konflikt med de retningslinjene som gjelder for apper på iOS-plattformen, ifølge Apple selv. Dette skal ikke ha blitt oppdaget av teamet som først vurderte Steam Link-applikasjonen.

Håper Apple revurderer

Steam anket straks avgjørelsen med den begrunnelse at de mener appen kun fungerer som LAN-basert skjermdeling, en funksjonalitet mange App Store-apper allerede tilbyr. Anken ble imidlertid avvist av Apple, som betyr at applikasjonen er blokkert i denne omgang.

Det er uvisst hvordan Apple begrunner avvisningen av Valves anke, og ingen av partene har ennå redegjort i detalj for akkurat hvor problemet ligger. Valve skriver at de håper Apple vil revurdere avgjørelsen.

For Android-brukere er Steam Link-appen for øvrig allerede tilgjengelig i betautgave på Google Play-butikken.

Steam Link lar deg strømme innholdet i Steam-samlingen din på en mobil eller et nettbrettet – eller eventuelt andre typer enheter – som er koblet til PC-en via et felles nettverk på 5 Ghz eller fysisk via Ethernet-kabel. Det hele er en bærbar utgave av den dedikerte Steam Link-boksen, som er beregnet på å strømme Steam-spill til en hvilken som helst TV i hjemmet fra en PC.

I tillegg til Steam Link skal Valve også slippe en mobilutgave av Steam Video, som lar deg strømme videoinnhold fra Steam-arkivet på Android- og iOS-enheten over WiFi eller LTE, og denne skal visstnok også få en offline-modus. Steam Video-appen skal slippes til sommeren.

Les også: Battlefield V er nå avduket »

annonse