Tek.no

Nyhet

Også Sony vil ha en bit av retro-kaka: Lanserer PlayStation Classic

Med Final Fantasy VII, Tekken 3 og Ridge Racer.

Sony
19 Sept 2018 09:42

Nintendos retro-NES startet tilsynelatende en svær bølge av retrokonsoller, og nå kommer også Sony med en variant av sin originale PlayStation lagd på samme oppskrift.

Som NES Classic, SNES Classic og diverse Sega-modeller kommer den med et forhåndslastet utvalg spill, nærmere bestemt 20 av dem. Sony kaller utvalget «sjangerdefinerende», men har kun offentliggjort fem av spillene så langt.

  • Final Fantasy VII
  • Tekken 3
  • Ridge Racer Type 4
  • Jumping Flash
  • Wild Arms

Det betyr også at du ikke kan legge inn egne spill eller spille de gamle spillene du eventuelt har fysisk.

To kontrollere følger med

Innholdet i pakken. Legg merke til at veggadapteren ikke følger med.
Sony

Som tidligere er den faktiske konsollen betraktelig mindre enn originalen, og det følger med to kablede kontrollere. Sony har ikke sagt noe om hvor lange disse kablene er, men la oss håpe de er betraktelig lenger enn kablene Nintendo har utstyrt NES og SNES Classic med.

Det er også verdt å merke seg at det er snakk om den første utgaven av PlayStation-kontrollerne, ikke DualShock-varianten med tommelspakene.

Alle knappene på konsollen har for øvrig en funksjon. Reset-knappen brukes til å hoppe ut av spillet du er inne i, mens Open-knappen brukes til å bytte mellom virtuelle spillplater.

Et «virtuelt minnekort» skal stå for lagringen av spillene dine. Det følger ellers med en HDMI-kabel og en USB-til-microUSB-kabel som skal forsyne konsollen med strøm.

Den nye konsollen er 45 prosent mindre enn originalen, ifølge Sony.
Sony

Veggplugg følger ikke med

Adapteren du plugger i veggen følger imidlertid ikke med, så du må bruke en du har eller kjøpe denne separat. Alternativt kan du plugge kabelen rett i TV-ens USB-port, om du har en slik og den leverer nok strøm (5V, 1A).

PlayStation Classic lanseres globalt 3. desember. Prisen er oppgitt til 99,99 euro, altså sannsynligvis rundt eller drøyt en tusenlapp i Norge. Importør Nordisk Film sier de ikke har noen norsk pris å dele, men bekrefter lansering 3. desember også i Norge.

Elkjøp sier til Tek.no at de gleder seg veldig til dette produktet, men at heller ikke de har noen pris å dele på nåværende tidspunkt.

Les også
Dette er Playstation Classic-spillene Sony vurderte, men vi ikke fikk
Les også
Har plukket fra hverandre nye PlayStation Classic
Les også
PUBG kommer til Playstation 4
Les også
Dette er alle spillene som kommer med PlayStation Classic
annonse

Les også