Tek.no

Nyhet

Tesla åpner for raskere lading i Model 3

Tyrone Siu
7 Juni 2019 15:21

Tesla starter i helgen utrullingen av en oppdatering til Model 3 Long Range og Performance som gir raskere lading på hurtigladestasjoner med CCS-standarden.

Fremover vil disse bilene kunne lade med opptil 200 kilowatts effekt over CCS. Teslas egen Supercharger V2 vil fortsatt ikke kunne tilby mer enn 145 kilowatt som eventuelt må deles med bilen på stolpen ved siden av om det står noen og lader der.

– Når vi senere introduserer V3-Superchargerne, vil disse bilene kunne lade enda raskere, med 250 kW toppeffekt, skriver Teslas norske kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i en melding.

Ikke mange lademuligheter

Det skal sies at det ikke finnes mange ladere i Norge med støtte for 200 kilowatt eller mer. Ladenettverket Ionity, som er under bygging i disse dager, bygger kun ladere med 350 kilowatt effekt, men Ionity har foreløpig kun 11 stasjoner i Norge, skal vi tro kartoversikten deres.

Både Fortum og Cirkle K har også rullet ut en del lynladere på 150 kilowatt og førstnevnte også noen veldig få ladere på 350 kilowatt. De fleste offentlig tilgjengelige hurtigladerne i Norge er imidlertid bare på 50 kilowatt.

200 kilowatt bringer Model 3 opp på toppen som bilen som kan ta imot aller mest makseffekt i dag. Audi e-tron støtter på sin side opptil 150 kilowatt, mens kommende Porsche Taycan vil støtte hele 350 kilowatt.

De fleste andre elbiler som er lansert de siste månedene kommer med et sted rundt 100 kilowatt, og toppeffekten sier heller ikke så mye om hvor raskt det faktisk går å lade. De færreste elbiler klarer å holde toppeffekten over veldig lange perioder av gangen.

Tidligere i år ble suparlading dyrere: Drastisk prisøkning for Teslas superlading

annonse