Til hovedinnhold

Altibox blir det første selskapet i Europa som inngår samarbeid med Google om Google Wifi

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Altibox har inngått en avtale med Google om å tilby ruterpakken Google Wifi til sine kunder. Altibox blir dermed det første selskapet i Europa som gjør dette, og det tredje selskapet på verdensbasis.

Om du ikke er så kjent med konseptet, så skaper Google Wifi et såkalt maske- eller meshnettverk hvor flere små bokser plassert rundt i boligen samarbeider om å gi bedre dekning enn hva én enkelt ruter klarer på egen hånd.

– For oss har dette vært en prosess for å videreutvikle wifi-løsningen og brukeropplevelsen for våre kunder. Det å ha den beste infrastrukturen hjelper ikke om du ikke også har den beste wifi-løsningen. Det er en utfordring for bransjen at kundene får flere og flere enheter i hus og at man strømmer mer og mer, sier Altibox-sjef Thomas Skjelbred til Tek.no.

For salg og leie

Altibox-kundene vil dermed fremover få tilbud om Google Wifi, med oppstart i sommer, sannsynligvis i juli.

Altibox-sjefen sier de landet på Google hovedsaklig av to grunner.

– Det ene er brukervennligheten, når det gjelder alt fra oppkobling til det å få støtte underveis når man bruker løsningen. Det andre er muligheten til å utvide løsningen med flere enheter etter hvert som du ser at behovet øker, sier Skjelbred.

– Google Wifi er jo langt fra den kraftigste meshløsningen på markedet. Hvordan har dere tenkt?

– Vi har hovedsaklig tenkt på de store massene i vår kundebase: Enkelhet i oppkobling, enkelhet i bruk og ekstremt god brukeropplevelse. Vi har også alternativer til de som trenger den råeste ytelsen, for eksempel til gaming.

Altibox-sjef Thomas Skjelbred (t.h.) blir den første i Europa som inngår avtale med Google om å tilby Google Wifi til sine kunder. Her med Googles norgessjef Jan Grønbech.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Trepakk eller mer

Altibox vil i utgangspunktet tilby en trepakning med Google Wifi-noder, og så ser de for seg å tilby ekstra enheter til de som måtte ha behov for det. Løsningen vil bli tilbudt både for salg og for leie. I dag koster en trepakning med Google Wifi rundt 3 000 kroner i butikk.

– Hvem som helst kan jo gå i butikken og kjøpe Google Wifi. Hva er fordelen ved å anskaffe det gjennom Altibox?

– Det er våre kunders tillit til Altibox som rådgiver. Vi får ekstremt god tilbakemelding i form av at vi har vunnet prisen for beste aktør i markedet ni år på rad. Massene i kundebasen vår har stor tillit til oss i form av rådene vi gir, sier Skjelbred, som også sier at prisen vil bli «fordelaktig», uten å ville spesifisere det foreløpig. Kundestøtten vil også i hovedsak håndteres av Altibox.

Trepakken med Google Wifi-enheter skal kunne gi god wifi-dekning i hus på opptil 250 kvadratmeter, litt avhengig av materialer og utforming. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

– Styrker det svakeste leddet

Googles norgessjef Jan Grønbech sier det er veldig moro for Google Norge at Altibox blir først ut i Europa med en slik avtale.

– Vi lever av å hjelpe folk med å finne informasjon. Dette er en kjempeviktig del av det. Wifi er jo ikke kjernevirksomheten til Google, men det er likevel veldig viktig, ettersom opplevelsen ikke blir bedre enn det svakeste leddet. Her får du styrket det leddet i det som forhåpentligvis blir veldig mange norske hjem. For oss er dette en veldig god start på det som vi håper blir et langt og godt samarbeid, sier Grønbech til Tek.no.

Altibox er heller ikke først med å tilby maskenettverk til sine kunder. Konkurrenten Get tilbyr for eksempel en løsning de kaller Wifix, hvor de «garanterer» god wifi i alle rom med maskerutere fra produsenten AirTies.

Wifix koster vanligvis 990 kroner i etablering og 49 kroner i måneden.

annonse