Nyhet

Tek.no lanserer nattmodus

Endelig er det på plass!

Helt siden vi lanserte vårt nye design i fjor høst har vi fått mange tilbakemeldinger fra dere. Det har vært både ris og ros, og vi har notert ned hvert eneste ord.

Men det var ett ord som gjentok seg, gang på gang, og det var tydelig hva som måtte bli den første store oppgraderingen av designet: Nattmodus.

Nå er det endelig her!

Slik fungerer nattmodus på Tek.no

Det er mange forskjellige måter å implementere nattmodus på, og når vi først bestemte oss for at det måtte på plass, ville vi ikke gjøre det halvhjertet.

Skikkelig nattmodus krever langt mer enn å bare trykke på en knapp som inverterer fargene på nettsiden, og håpe på det beste. Akkurat dét kunne vi ha sluppet på dag én, og det er omtrent det samme som mange nettlesertillegg gjør for å gi en halvgod løsning for å gjøre skjermen mørkere.

Før og etter.

Vi gikk for en løsning hvor vi bruker CSS-variabler for å forvandle nettsiden til en mørk drøm. Vi har definert og håndplukket farger til hundrevis av elementer, og for alle som bruker nettsiden på en PC vil du få en fin stjernehimmel å titte på.

Si også hei til vår lille astronaut i bunnen av nettsiden!

For at nettsiden skal fortsette å være like rask og responsiv som før, lastes det nye temaet bare inn når det trengs. Hvis nettleseren ser at du foretrekker lys modus, vil den bruke vårt vanlige «stylesheet», med våre vanlige farger. Har du aktivert nattmodus på resten av PC-en din vil Tek.no automatisk hoppe over til vår mørke variant.

Ganske lekkert på mobil også!

– Vi måtte modifisere nesten 2000 linjer med kode for å få inn temaet inn i stylesheeten vår. Vi ønsket ikke å bare gjøre det mørkt, men å gjøre det pent i tillegg, sier Tek.nos utviklingssjef, Wojciech Iskra.

Én ulempe med å bruke CSS-variabler for å få nattmodus er at det ikke vil være tilgjengelig for de med Internet Explorer 11 eller eldre. Det er rett og slett ikke støtte for det der. Bruker du en såpass utdatert nettleser vil du rett og slett bare få «vanlige» Tek.no. Bedre motivasjon for å bytte ut den gamle nettleseren skal du lete lenge etter!

Slik aktiverer du nattmodus på Tek.no

Du finner knappen helt i bunnen av siden.

Siden nettsiden automatisk oppdager om du har nattmodus aktivert på enheten din, skal du i teorien ikke trenge å gjøre noe som helst for å få nattmodus på Tek.

Men teori er ikke alltid praksis. Hvis du har resten av PC-en eller mobilen satt til nattmodus, men nettsiden vår fortsatt er lys, er du trolig nødt til å utføre en såkalt «hard refresh» av siden – shift-F5 på PC-en eller cmd-shift-R på Macen din.

På mobil er er det litt mer klønete å gjøre en hard refresh, og trolig ikke nødvendig heller. Men du kan lese denne guiden hvis du mot formodning ikke får nettsiden vår i nattmodus, slik du hadde håpet.

Du kan også aktivere nattmodus manuelt, eller overstyre den og skru den av, helt i bunnen av nettsiden vår. Der ser du en liten bryter som du bare trenger å trykke på. Hvis den ikke er der, prøv en «hard refresh».

Litt finpuss gjenstår

Det er fortsatt et par småting som ikke er mørke når du aktiverer nattmodus. Kommentarfeltet, kalt Core Comments, er et separat system, og har fortsatt ikke fått støtte for nattmodus. Dette er imidlertid på vei, og bør være på plass innen kort tid. Det samme gjelder noen av integrasjonene vi har mot Prisjakt, som fortsatt kan være litt lysere enn vi skulle ønske. Dette blir også løst snart.

Men bortsett fra det bør det meste være mørkt og lekkert! Hvis ikke – si ifra!

Visste du forresten at våre Instagram-følgere har visst at det kommer nattmodus i lang tid? Vi hintet senest om det onsdag kveld! Følg oss du også, så kan du se hvordan vi jobber, få vite hva slags tester som er på vei og en ny kanal for å holde kontakt med redaksjonen på!

Du finner oss på Instagram.com/tek.no!

annonse