Tek.no

Nyhet

Fremtid uten torrent?

Magnus Hauge Bakke
1 Nov 2007 10:00

The Pirate Bay, som i disse dager er i gang med et søksmål mot svenske medieselskap og overtar OiNK, har enda et prosjekt på si. Nå er fildelingspiratene i gang med et prosjekt som er så stort at det kan forandre fremtiden for fildeling og pirater, melder Torrentfreak.com.

Ny protokoll

Nettpiratene holder for tiden på med å utvikle en ny protokoll, som de selv håper at skal erstatte dagens BitTorrent.

BitTorrent-protokollen ble utviklet og vedlikeholdes av selskapet BitTorrent Inc. Folkene der har nå nylig bestemt seg for å lukke kilden for nyere utvidelser av protokollen. The Pirate Bay syns på sin side at en slikt handling gir selskapet for mye makt og inflytelse.

En annen grunn til at piratene har startet prosjektet med den nye fildelingsprotokollen, er at de mener det er for lett for politiet å finne de privatpersonene som laster ned kopibeskyttet materiale. TPB uttaler at de skal ha dette i bakhodet mens de utvikler den nye protokollen.

Det skal bli interessant å se om andre piratsider vil støtte røverne fra TPBs nyeste prosjekt. En talsmann fra Mininova forteller at de helt klart vil støtte den. TorrentFreak og andre sider som har lagt navnet tett opptil BitTorrent, er mer skeptiske.

Protokollen er fortsatt under utvikling, men The Pirate Bay planlegger å slippe en versjon tidlig på nyåret.

annonse

Les også