Tek.no

Nyhet

Samsungs 9000-serie før jul?

14 Aug 2009 15:10

8500-serien huser for tiden Samsungs toppmodeller innen LCD-TV-er, selv om de to modellene på 46 og 55 tommer foreløpig ikke er på plass i butikkhyllene. Men allerede mot slutten av året er det ventet at Samsung lanserer en ny toppserie – 9000-serien.

Lokal dimming

Ifølge kilder Digitimes refererer til skal nemlig 9000-serien komme på det amerikanske markedet før året er ommet.

Mens LED LCD-skjermene i Samsungs 6000/7000/8000-serier benytter sidemonterte LED-baklys, benytter den siste 8500-serien bakmonterte lys med lokal dimming. Det betyr at skjermene blir et par centimeter tykkere, men samtidig at bildekvaliteten bedres – spesielt sortnivå og kontrast.

Det antas at også den kommende 9000-serien vil benytte LED-baklys med lokal dimming, men at skjermene skal være noe tynnere enn de vi finner i 8500-serien. Øvrige spesifikasjoner er foreløpig ikke kjent.

Men trolig tar det altså et halvt års tid før vi ser 9000-serien her til lands. I mellomtiden venter vi på de nye toppmodellene i 8500-serien.

Få oversikten over dagens LED LCD-TV-er i vår prisguide.

Din mening

Er det virkelig så viktig at skjermene blir syltynne, eller tåler vi noen centimeters tykkelse mot at bildekvaliteten bedres? Og hvilke egenskaper er egentlig de viktigste ved TV-er? Del gjerne dine tanker og meninger om dette og mer i forumtråden nedenfor.

(Kilder: Digitimes, Home Cinema Choice)

Les også
Aquos-serien får sidemontert LED
Les også
LED i skuddet
Les også
Slank nyhet fra Sony
Les også
Første OLED-skjerm klar for salg
Les også
Prisen for LCD har nådd bunn
Les også
Bredskjermene blir bredere
Les også
Samsungs 2009-modeller avslørt
Les også
Nekter å satse på OLED
annonse

Les også