Gratis VMware Server

Meldingen kommer etter at enterprise level plattformen har vært i betatesting i fem måneder. Selskapet mener at teknologien nå er godt nok testet.

Pressemeldingen forteller, ifølge DailyTech.com, at brukere kan gå videre fra VMware Server til VMware Infrastructure 3, tredje generasjon av VMwares infrastruktur virtualisasjonsprogramvare. Denne pakken er designet for å levere omfattende muligheter for virtualisering, administrering, ressursoptimalisering og operasjonsautomatisering samlet i ett integrert tilbud.

Samtidig bør det nevnes at Microsoft nylig har lagt ut sin Virtual PC 2004 for gratis nedlasting. Selv om de to applikasjonene Virtual PC 2004 og VMware Server er to klart forskjellige produkter er disse to begivenhetene et klart tegn på at konkurransen er tilstede og at sluttbrukeren drar nytte av den. For de som ønsker å prøve virtualisering har VMware Server mer avanserte muligheter enn Virtual PC 2004.

Noen av VMware Servers muligheter er:

  • Eksperimentell SMP - tillater en virtuell maskin å bruke flere prosessorer
  • Støtte for Intel VT Technology
  • Støtte for 64-bits gjesteoperativsystem
  • Mulighet for å fange totaltilstanden til en virtuell maskin og rulle tilbake når som helst med ett klikk

VMware har ikke sagt noe om hvor lenge de planlegger å la VMware Server ligge gratis tilgjengelig. VMware Server kan lastes ned her og Virtual PC 2004 her.

For mer informasjon om virtualisering anbefaler vi å besøke vårt arkiv: her.

(Kilde: www.dailytech.com)

Les også
VMware utvider virtualisering for Mac OS X
Les også
Gratis Virtual PC
Les også
Solaris 10 med støtte for Xen
Les også
Vil kjøpe opp virtualiseringsaktør
annonse