Til hovedinnhold

Nokia størst på smarte

Til nå i år er det solgt 10,8 millioner smarttelefon-enheter i verden. Dette i følge det britiske analysebyrået Canalys.

Nokia på topp her også
Markedslederen Nokia er nå blitt enda større innen dette markedet, og har nå omkring halvparten av det totale salget av denne typen telefoner.

Nokia har sett en spesielt markant økning dette kvartalet. De kan melde om et salg på 5,4 millioner smarttelefoner, noe som tilsvarer omkring 50 prosent av det totale markedet.

Nest størst er Palmone med 9,4 prosent, fulgt av RIM med 7,0 prosent, Fujitsu med 6,1 prosent og HP som har 5,6 prosent av markedet.

Videre noterer Canalys at Fujitsu seiler opp som den nest største aktøren når det gjelder mobiltelefoner som inneholder Symbian-operativsystem dette kvartalet. Fujitsu er den dominerende leverandøren av Foma-telefoner til NTT Docomo i Japan og en sterk økning i salget av telefonen F901iC hjalp selskapet til å entre andreplassen etter Nokia.

Canalys har også delt opp markedet for smarttelefoner etter operativsystem. Den sammenligningen viser at Symbian OS har en markedsandel på 61,4 prosent, fulgt av Microsofts Windows Mobile-operativsystem med 18,3 prosent av markedet. Markedsandelen til PalmOS var på 10,5 prosent og RIMs andel på 7,0 prosent.

Om Nokia vil klare å holde lederposisjonen innen smarttelefoner er vanskelig å spå. I løpet av neste halvår vil Microsoft komme med sitt nye operativsystem Magneto. Dette operativsystemet sies å være en kraftig forbedring av sine forgjengere. Det er ventet at flere produsenter vil satse på dette operativsystemet i sine nye telefonmodeller.

(Kilder: The Inquirer og Gartner )

Les også
Sony Ericsson W880i går unna
Les også
Først med ny Windows
Les også
Yahoo på Nokia-mobiler
Les også
Nokia får designkritikk
Les også
Nokia ser lyst på det
annonse