Tek.no

Nyhet

Snacks for iPod

Einar Eriksen
9 Jan 2005 15:23

Det kule tilbehøret

iPod har bitt seg fast i mange lommer, og selger enda som varmt hvetebrød over hele verden. Nesten like populær som spilleren, er imidlertid det vellet av tilbehør som kan brukes til å forbedre den. Med det kan man gjøre iPod-en sin både nyttigere og morsommere enn før. Vi har laget en liste over det mest fristende tilbehøret der ute.

Det kule tilbehøret

iTrip
iTrip er en fiffig liten sak som lar deg spille av musikken på iPod-en din over en hvilken som helst radio, for eksempel bilstereoen eller bestefars gamle radio, trådløst. Du trenger ikke noe som helst ekstrautstyr til radioen du ønsker å spille musikken fra.

Det høres vitterlig rart ut at ikke radioen trenger noen form for tilbehør. Hemmeligheten ligger i at iTrip sender musikken over radiosignaler. Disse signalene når optimalt mellom 30 til 40 meter, noe som betyr at iPoden kan ligge trygt i bilen mens antenna på utsiden fanger opp signalene.

I Norge er det ikke lov å bruke noen form for radiosender. Med andre ord er denne enheten ulovlig i landet, men mange norske forhandlere lar seg ikke stoppe av den grunn. Det gjør derimot Apple Computer Norge, noe som betyr at du ikke kan bestille den fra Apples egen norske nettbutikk.

Enheten passer til alle typer, men for iPod Mini må du spørre etter iTrip Mini.

iCarPlay
iCarPlay er beregnet for de som er lei av å bli mobbet av å bare ha kasettspiller i bilen. Dette er nemlig en omformer, fra iPod til kasett. Enheten kobler du enkelt og greit til iPoden. Deretter plasserer du kasetten i kasettspilleren, og vips - Din egen musikk i bilstereoen.

iCarPlay kan brukes sammen med alle typer iPod, og alle type kasettspillere. Enheten får du hos Applebutikken for 227 kroner.

Altec Lansing inMotion iM3
Dette er to høytalere med forsterker og dockingstasjon. En svært effektiv forsterker driver fire mikrodrivere som gir deg et fullt spektrum av ren og klar lyd. Enheten skal også være så lett at den kan tas med overalt.

I tillegg til at stereoen kan kobles sammen med en iPod kan den også kobles sammen med bærbare PCer og andre stereoanlegg.

Med fire AA-batterier skal man kunne få mer enn 24 timer sammenhengende spilletid. Det følger med en trådløs fjernkontroll i pakken, så vel som en beskyttende bæreveske.

Enheten koster 1804,50 kroner hos Applebutikken. inMotion iM3 kan ikke benyttes sammen med orginal iPod uten "Dock Connector" med mindre man er eier av den helt nye iPod Photo.

Les også