Til hovedinnhold

Lekkede bilder av Android 2.2

Over applikasjonsvurderingen kan man aktivere automatisk oppdatering.

På det store forumet 4chan har det dukket opp bilder av det som tilsynelatende er Adnroid 2.2, eller Froyo som versjonen heter. Dettte er på ingen måte helt sikre nyheter, ettersom slike bilder enkelt kan forfalskes. Likevel gir et av bildene inntrykk av en svært positiv endring, dersom disse bildene faktisk er fra Android 2.2.

For hver applikasjon

Tidligere har Android Market fungert slik at man har oppdatert hver applikasjon enkeltvis, og jo flere installerte applikasjoner man har hatt, jo mer omfattende har jobben vært.

På det et av skjermskuddene får vi se det som tilsynelatende er en ny versjon av Android Market. I informasjonsskjermen for applikasjonen Google Maps har det dukket opp et valg for automatisk oppdatering av applikasjonen.

Det later altså til at man i neste utgave av Android kan velge hvem man ønsker å stole på, og la disse få oppdatere applikasjonene direkte, uten at man må gripe inn selv.

Kan gi dårligere kontroll

Nettstedet Phandroid gjengir en del av diskusjonen rundt automatiske oppdateringer fra forumet. Blant annet er den store stygge ulven i denne sammenheng dersom utviklere først lager en enkel og nyttig applikasjon som raskt får utbredelse - for så å oppdatere denne med en versjon som er full av feil eller direkte ondsinnet kode.

På den positive siden vil automatiske oppdateringer kunne føre til en mer homogen brukerbase for Android-plattformen, med mindre variasjon i applikasjonsversjoner på plattformen.

Det ytres også ønske om implementering av en egen funksjon for å oppdatere samtlige applikasjoner etter brukerens valg, ettersom den vil kunne fungere litt annerledes - og kan gi mulighet til å utelukke applikasjoner med skadelige oppdateringer.

Les også:

(Kilde: phandroid.com

annonse