Nyhet

Stort fremskritt fra Google

Utvidet virkelighet, eller augmented reality om du vil, begynner endelig å bli en realitet. Det fins allerede programvare som lar en telefon gjenkjenne detaljer ut fra tidligere tatte foto eller opp mot enkeltdatabaser på internett, eksempelvis IMDB.

Google Goggles heter nyvinningen som skal forene alle de forskjellige forsøkene på utvidet virkelighet. Programmet er lansert for Android-telefoner som kjører versjon 1.6 eller nyere.

Goggles bruker flere forskjellige triks for å gjenkjenne gjenstander, steder og visittkort. Den kan gjøre rene tekstsøk i Google ved hjelp av skriftgjenkjenning, men den kan også gjenkjenne hele eller deler av gjenstander i fotografier.

Setter merkelapper på omgivelsene

Utvidet virkelighet har dog først og fremst vært presentert som en teknologi der man legger til informasjon i sanntid til det vi ser rundt oss. Også dette får Goggles til.

Det er foreløpig ikke så mye informasjon tilgjengelig på nøyaktig hvordan Goggles gjør sanntidsgjenkjenning, men vi regner med at posisjoneringstjenestene i telefonen kommer til unnsetning på vanskelige steder. Forutsatt at telefonen har nok holdepunkter skal man altså kunne vifte kameraet rundt i omgivelsene, og telefonen skal ut fra dette kunne identifisere butikker og severdigheter linsen plukker opp. 

Google har publisert en video for å demonstrere dette, og det hele ser svært imponerende ut, til tross for at det presiseres at tjenesten fortsatt er på et svært tidlig stadium.

(Kilde: Appscout.com)

Les også
Historisk reise med mobilen
Les også
Snart støtter Navigon Iphone-kompasset
annonse