Tek.no

Nyhet

Motorola saksøker Huawei

22 Juli 2010 17:01
annonse

Nå er det nok en gang et søksmålsdrama på gang i mobilbransjen. Denne gangen er det amerikanske Motorola som saksøker kinesiske Huawei.

Saken har holdt på siden 2008. Det hele begynte med at Motorola mente at fem tidligere ansatte har slengt med leppa om forretningshemmeligheter til Lemko, som har en videresalgsavtale med Huawei.

Nå får saken nytt liv, når Motorola i tillegg mener at en ingeniør har delt informasjon om teknisk utstyr med grunnleggeren av Huawei, Ren Zhengfei. Om denne ingeniøren fortsatt er en Motorola-ansatt eller om vedkommende var en av disse fem tidligere ansatte, vites ikke.

Motorola mener uansett at Huawei hele tiden har visst at de mottok informasjon de ikke skulle ha fått, uten å ta grep for å hindre dette.

Avviser alt

Huawei sier på sin side at søksmålet er helt grunnløst, og impliserer i tillegg at de aldri har utvekslet noen informasjon med Lemko utover den nevnte videresalgsavtalen. Huawei gjorde det også klart at de vil sloss for å beskytte seg mot det de kaller tomme beskyldninger.

annonse

PS: Huawei har nettopp etablert seg som mobilprodusent i Norge. Vi har testet deres første telefonmodell her til lands, U8230 Social. Les testen her!

(Kilde: Reuters)

Les også
Apple saksøkt igjen
Les også
Bikkjeslagsmålet fortsetter
Les også
Nokia saksøker Apple
Les også
De ansatte saksøker Apple
annonse

Les også