Til hovedinnhold

Youtube tester live streaming

Det har tidligere gått rykter om det, men nå skal Youtube sette i gang test av "live streaming", det vil si levere video i sanntid. Steve Chen fra Youtube varslet om denne type tjeneste allerede i februar 2008, og mente den gangen at den kunne lanseres mot slutten av 2008, men dette skjedde altså ikke. Riktignok har en rekke enkeltbegivenheter blitt sendt live, som for eksempel konserter og sportsarrangementer. Dette har imidlertid skjedd ved hjelp av tredjepartsselskaper som CDN Akamai.

Det dreier seg nå om testing av en ny plattform som integrerer "live streaming" inn i Youtube-kanaler. Denne testen vil kun være på lufta i dag og i morgen. Ifølge pressemeldingen fra Youtube vil testingen i første omgang kun gjelde amerikanske Youtube-partnere, men at dette trolig vil utvides til resten av verden etter testingen. Det står imidlertid ikke i klartekst om selve sendingen kommer til å være tilgjengelige i andre land enn USA, men litt over kl 17 viser det seg at sendingene er tilgjengelige også i Norge via blogspot.com.

Testsendingene startes i dag mandag, og blir kun sendt i dag og i morgen. Fire Youtube-partnere er valgt til testen, Next New Networks, Howcast, Young Hollywood og Rocketboom. Det skal sendes ut en rekke live begivenheter i løpet av de to døgnene. Sendingene skal etter planen ikke arkiveres.

Testing av den nye tjenesten skal startes kl 08:00 Pacific Time, det vil si kl 17:00 norsk tid.

(Kilde: Techcrunch)

annonse