Til hovedinnhold

Antikrist-mobilen blir heftigere

Mens Apple gjør suksess med iPhone, kalt Jesus-telefonen i visse kretser, klargjører Openmoko i disse dager den kommende antikrist-telefonen Neo1973.

Neo1973 og iPhone ligner nemlig i utseende, men inni er de fullstendig forskjellig. I motsetning til iPhone er Neo1973 fullstendig åpen for utvikling og fikling med programvaren.

Da vi tittet på telefonen en måneds tid tilbake, fortalte Openmoko at versjonen som kommer i salg trolig ikke ville få Wi-Fi. Dette har endret seg. Neo1973 har nemlig fått en del oppgraderinger.

Mer av alt
Telefonen vil få Wi-Fi-støtte og 256 MB minne, fire ganger så mye som oppgitt. Openmoko har også funnet plass til en raskere prosessor på 400 MHz. Spill- og fancy brukergrensesnitt-tilhengere vil glede seg over at en 3D-brikke, SMedia 3362, har funnet veien inn i Neo1973.

Når telefonen kommer i salg i oktober, vil det være versjonen med produktkode GTA02. Men allerede på mandag vil det bli mulig å slå klørne i en Neo1973 med produktkode GTA01.

Mobil for hackere
Openmoko skal nemlig selge 1000 eksemplarer av den opprinnelige utgaven av Neo1973 til utviklere. Disse vil selges i to pakker, Neo Base og Neo Advanced.

Neo Base kommer med en tidlig utgave av telefonen (GTA01B_v4), og blant annet batteri, pekepenn, hodesett, lader og minnekort. Prisen blir 300 dollar, eller vel 2000 kroner.

Neo Advanced er for den harde Linux-hackeren. Pakken leveres med GTA01b_v4, og utstyr som to batterier, pekepenn, hodesett, lader, to minnekort, et bredt utvalgt datakabler til forkjellig bruk, feilsøkingsutstyr, verktøykasse(!), gitarplekter (for å åpne telefonen) og en skrutrekker for å skru opp telefonen. Prisen blir 450 dollar, eller rundt 3000 kroner.

Openmoko lover at Linux-mobilprosjektet står sterkt, og at utviklingen og produksjonen er i rute.

Prisen på utgaven som kommer i salg i oktober er foreløpig ikke kjent.

GTA01B_v4-utgaven av telefonen er for øvrig den vi kikket på for en måneds tid siden. Les sniktitten >

Mer informasjon finner du hos Openmoko.

(Kilder: Gizmodo.com, Openmoko.com)

annonse