Tek.no

Nyhet

Nutel vurderer kundesalg

Siri Wormdahl i Nutel holder fortsatt motet oppe. (Foto: Nutel)
Silje Gomnæs
7 Des 2007 09:37

Operatøren Nutel har store pengeproblemer, og forsøker å selge kundene sine for å få betalt gjeld til kreditorene. Problemet er at ingen ser ut til å ville ha de 15 000 kundene.

Selskapet skylder ifølge Teleavisen blant annet et millionbeløp til Chess, som begjærte Nutel konkurs hos Oslos byfogd denne uken. Chess gav imidlertid Nutel en betalingsutsettelse. Nå må den lille operatøren skaffe millionbeløpet innen 17. desember.

Teleavisen har snakket med flere operatører, både Tele2, Ventelo og Chess om et mulig kjøp av Nutel-kundene. Men i følge talspersoner fra alle de tre operatørene, er ingen av dem i samtaler med Nutel om et eventuelt kjøp av kundemassen.

Både Per Christian Andersen i Chess og Haakon Dyrnes i Tele2 påpeker imidlertid at dørene står åpne for den som kommer med et godt produkt med riktig pris.

Noe av årsaken til at Nutel sliter med å få solgt kundene, kan være deres noe spesielle kundeprofil. Nutel var operatøren som skulle erobre norske mobilbrukere med lave priser mot at du mottar reklame på mobilen. Det er svært få eller ingen andre operatører i Norge som har liknende tilbud, og andre operatører kan få problemer med å dekke behovene til denne typen kunder.

- Andre mulige løsninger

Sjef for Nutel, Siri Wormdahl, påpeker at det ikke bare handler om å få solgt kundene for å skaffe penger.

- Det er ikke nødvendigvis slik at vi jobber kun med den ene eller den andre løsningen. Her foregår det nok snarere parallelle prosesser, sier Wormdahl til Teleavisen.

Hun sier også at Nutel ikke nødvendigvis er historie selv om de kanskje ender opp med å selge kundene sine.

- Det kan være vi sysle med planer om andre løsninger, sier hun, og forteller at et eventuelt salg av kundene vil bli avgjort i løpet av denne uken.

(Kilder: Teleavisen)

Les også
Nutel er konkurs
Les også
Misfornøyde med egen kundeservice
Les også
Nutel truet med tvangsoppløsning
Les også
- Vi er Robin Hood
annonse