Til hovedinnhold

Microsoft er strengere enn Apple

Microsoft har åpnet for opplasting av programvare til sin programvarebutikk Marketplace. Og nå begynner reaksjonene på Microsofts restriksjoner å melde seg. Det viser seg at selskapet er langt mer restriktive angående programmer som kan selges i Marketplace enn Apple er i sin App Store.

Dette sier litt, da Apple har fått en del kritikk for å være restriktive med reglene de har for programmer som kan selges i App Store. I alt sju av tolv punkter er strengere enn Apples regelverk.

I Microsofts regelverk står det blant annet at programvare, tema eller annet som selges i Marketplace ikke kan være knyttet opp mot andre programvarebutikker på noen som helst måte. Det er heller ikke lov å selge programvare som oppforderer til kjøp eller oppgraderinger fra andre steder enn Marketplace.

Forbud mot IP-telefoni

Microsoft har også lagt ned forbud mot VOIP-tjenester (IP-telefoni) som benytter mobilnettet. Det er heller ikke lov å selge programvare som selger, promoterer eller linker til mobilabonnementer.

Videre er det lagt ned forbud mot programvare som "erstatter, fjerner eller modifiserer" den innebygde SMS-, MMS- og ringefunksjonen. Det er heller ikke lov til å selge programmer som endrer hvilken nettleser, søkeklient eller mediaspiller som er satt som standard på telefonen.

Programmer som kan lastes ned via mobilnettet kan ikke være over 10 MB.

Microsoft har fått kritikk for vilkår i Marketplace tidligere, da det ble kjent at oppdateringer til programmer som selges i butikken vil koste utviklere penger å laste opp. Dette gikk selskapet senere ut og endret på.

Du kan se hele forbudslisten på Microsofts nettsider (PDF) »

Kilde: microsoft.com, msmobiles.com)

Les også
Sony Ericsson starter programbutikk
Les også
Slik ser Marketplace ut
Les også
Windows Mobile-butikken åpner dørene
Les også
Snart én milliard nedlastinger i App Store
Les også
Microsoft bøyer seg for kritikken
annonse