Til hovedinnhold

Trekker GPFS for Solaris

Hvor rart det enn kan høres ut, er faktisk IBM en av Sun Microsystems OEM-partnere. Grunnen til dette er at IBM Software og IBM Hardware nærmest jobber uavhengig som to forskjellige selskaper.

I ytterste konsekvens kan dermed IBM Hardware jobbe med Suns Solaris og IBM Software lage løsninger for HPs Itanium-maskiner – noe som begge er tilfelle.

IBM har distribuert Solaris på enkelte av sine Intel-baserte servere siden 2007. Etter at IBM faset ut Totalstorage SAN File System samme år, ble det også bestemt at man på en eller annen måte måtte støtte Solaris.

Det ble dermed bestemt at man skulle utvide GPFS-filsystemet til å støtte både Solaris og Windows. GPFS står for General Parallell File System og ble originalt utviklet for superdatamaskiner i cluster på AIX.

Windows 2003-støtte ble tilgjengelig i sommer, men nå har dessverre IBM kommet med en kontramelding på Solaris-støtte. Grunnen til dette er ikke bekrefte, men det kan kanskje ha noe å gjøre med Suns oppkjøp av Cluster File Systems og tilgangen til Lustre-filsystemet for Linux.

For de som måtte ha interesse av det, kjører faktisk Opensolaris helt greit på IBMs stormaskiner, System z.

(Kilde: The Register)

annonse