Til hovedinnhold

Kutt ledningen

Hvis du har en telefon med blåtann og MP3-spiller har du kanskje savnet muligheten til å høre på musikk trådløst. Du kan gjøre det med et vanlig håndfrisett, men dette gir ikke bare elendig lyd, men også bare musikk i det ene øret. Dette er nå i ferd med å forandre seg.

En del nyere telefoner har støtte for den såkalte A2DP-standarden, noe som gjør det mulig å koble til trådløse stereohodetelefoner over blåtann. Hvis du for eksempel har en Siemens CX75, S75, Samsung D600 eller Nokia 8800 kan du allerede i dag bruke A2DP-hodesett. Hodesett som følger denne standarden er fortsatt langt fra vanlig, men det er mulig vi vil se at de blir et naturlig tilbehør til musikkmobilen i år.

Logitech kunngjorde i dag at de slipper to nye hodesett som er basert på A2DP. Dermed går selskapet i fotsporene til Motorola, Toshiba og andre mindre kjente produsenter som Omiz og Anycom, som alle fra før har sluppet trådløse stereo hodetelefoner for A2DP.

Logitechs nye hodesett har fått navnene HS200 og HS210, og skal i tillegg til å servere deg musikkfilene dine trådløst også fungere som vanlig håndfri. Begge to har fått et "bak øret"-design, og veier omtrent 90 gram. Batteriene skal i følge Logitech gi ti timers taletid eller åtte timers musikk. Hviletiden ligger på 300 timer. Prisen skal være på rundt 850 kroner ($130) i USA, mens prisen her i Norge ikke er fastsatt ennå.

Dersom du er nysgjerrig på om din mobiltelefon støtter A2DP, finner du en liste over telefoner som gjør dette på denne siden.

(Kilder: Pressemelding, robertwebbe.nl, pcw.co.uk)

annonse