Til hovedinnhold

Nå er det UMA som gjelder

Den tredje mobiltelefonen Nokia har trukket sløret av på årets 3GSM-messe i Barcelona er kamskjellstelefonen 6136. Den kan by på både støtte for alle fire GSM-nettene i verden, samt den nye UMA-teknologien.

UMA står for Unlicensed Mobile Access, og gjør det mulig å koble telefonen opp mot det trådløse nettverket hjemme i stua, og ringe via dette. Tanken med slike telefoner er at du skal kunne ringe over internett når du er hjemme, noe som ofte er mye billigere enn å bruke det vanlige GSM-nettet. UMA krever imidlertid både utstyr og støtte fra operatøren, så vi vil nok ikke kunne bruke tjenesten i Norge med det aller første.

6136 har fått en innvendig skjerm med en oppløsning på 128 x 160 punkter og en fargedybde på 262 144 farger. Den eksterne skjermen har 96 x 65 punkters oppløsning og 65 536 farger.

Kameraet tar bilder i en oppløsning på 1280 x 1024 punkter, noe som tilsvarer 1,3 megapiksler. I tillegg kan du ta opp videoklipp med en oppløsning på 176 x 144 punkter.

Mp3-spiller finner man også, og støtte for minnekort av typen mikroSD gjør at man kan utvide minnet med hele 2 GB, noe som tilsvarer nærmere 500 musikkfiler av gjennomsnittlig størrelse.

Telefonen har fått den nyeste versjonen av Nokias Series 40-menyer. Denne versjonen minner mye om de mer avanserte Series 60-menyene, og kan blant annet by på 3D-ikoner og muligheter for å legge snarveier direkte på skrivebordet.

6136 kommer på markedet i løpet av andre kvartal i år, og vil ha en utsalgspris på rundt 2500 norske kroner. Vi kommer tilbake med en sniktitt på telefonen i løpet av morgendagen.

annonse