Til hovedinnhold

Slik er nye UIQ

UIQ Technology lanserte i går versjon 3.3 av menysystemet UIQ. Basert på Symbian 9.3-plattformen gir det nye UIQ-systemet en rekke muligheter, deriblant at programmer ikke trenger å utvikles for hver enkelt telefon, samt en større frihet for operatører og brukere til å skreddersy menyene etter egne behov.

– UIQ 3.3 vil øke mulighetene for å skape differensierte telefoner for ulike segmenter og prisklasser, sa Mats Barvesten, administrerende direktør for produktutvikling og systemer hos UIQ i går i en pressemelding.

Slik ser UIQ 3.3 ut. (Foto: UIQ Technologies)

Gir UIQ Widgets

Blant nyhetene i den nye versjonen finner vi såkalte Widgets. Dette er småprogrammer som ligger åpent i bakgrunnen, og som håndplukkes av brukeren tilpasset hans eller hennes behov. Widgets er velkjent fra både Mac OS X og Windows Vista.

Widgets-programmene skal i følge UIQ Technologies ligge på skrivebordet på telefonen, og være lett tilgjengelig med en egen snarveistast for akkurat dette.

Opera tungt inne

I tillegg kommer det norske nettselskapet Opera til å levere Opera Widgets til UIQ. Dette programmet er mer ment for nettbaserte Widgets, og skal åpne opp for at internettinnhold og nettjenester lettere kan kobles til telefonen.

Opera står også bak nettleseren i UIQ 3.3. Menysystemet kommer nemlig med Opera Mobile 9 forhåndsinstallert. Opera Mobile 9 byr blant annet på mulighet til å zoome og krymping av nettsider slik at de passer til mobilskjermen.

I tillegg til dette kommer forbedret Java-støtte ved at utviklere nå kan bruke Mobile Services Architecture til å lage spill og programmer til telefonen, og en felles beskjedsplattform for SMS og MMS.

Først hos Motorola

Systemet vil først dukke opp i Motorolas nylig lanserte Z10. Sony Ericsson varslet i går at de også vil bruke det nye systemet, men at det foreløpig ikke er lansert noen telefoner med det nye systemet.

(Kilde: All About Symbian, Mobil.se)

annonse