Nyhet

Google Stadia åpner opp for «achievements»

Det er nå over en måned siden Google lanserte sin spillstrømmetjeneste Stadia, og selskapet har gradvis begynt å rette opp manglene de fikk kritikk for på lanseringsdagen.

Nå har spilltjenesten endelig låst opp for «achievements», som vil umiddelbart bli tilgjengelig til samtlige spill på desktop, bærbar PC og TV. De som utelukkende spiller Stadia via mobilen vil imidlertid måtte vente enda litt lenger før funksjonen låses opp.

Les også
Stadia-sjef til Tek: Steg én er å bevise at vi er bedre enn konsoller. Steg to er å ta over spillverden

Gjelder for spill du allerede har spilt

Det vil også være en gledelig nyhet for mange å høre at systemet fungerer retroaktivt. Så hvs du allerede har spilt igjennom et spill eller to, og utført det som ellers hadde resultert i drøssevis av prestasjonspoeng, har dette allerede blitt registrert av systemet.

Du kan se en oversikt over alle prestasjonene dine på Stadia.com, hvor også venner kan se hva du har utført.

Ifølge Google er dette bare første variant av Stadias achievement-system, og vi kan forvente flere oppdateringer i tiden som kommer. Dette skal i det minste bety støtte for mobilbrukere, men forhåpentligvis også noe annet nytt.

Flere spill

Det virker for øvrig som at Google jobber hardt for å få flere til å prøve den nye spillstrømmetjenesten. Nylig kom det to nye spill til plattformen – Borderlands 3 og Dragon Ball Xenoverse 3 – og de såkalte Founders Edition-brukerne har fått nok et gratis «buddy pass» å gi til en venn.

Som vi skrev i vårt førsteinntrykk av Stadia fungerte det tekniske relativt godt, i hvert fall via en Ethernet-tilkoblet Chromecast, men spillutvalget og fleksibiliteten de har lovet gjenstår fortsatt å imponere.

annonse