Til hovedinnhold

Slik sjekker du hva operatøren har lagret om deg

Mobiloperatørene har ikke gjort det lett for deg, men her er oppskriften.

First page

Vårt søsternettsted Inside Telecom har avslørt at teleoperatørene lagrer enorme mengder informasjon om deg, ikke bare om hvem du har snakket med – men også detaljerte opplysninger om dine bevegelser.

Disse opplysningene kan du med loven i hånd kreve å få innsyn i. Men hvordan går du egentlig frem, og hva skal du be om? Her er oppskriften.

Les også: Så mye lagrer mobilselskapet om deg

Vi har gjort det enkelt for deg

I arbeidet med denne artikkelen har vi selv fått føle på kroppen hvor vanskelig det kan være å få utlevert de opplysningene vi har krav på å få utlevert.

Vi har derfor laget et skjema som forenkler jobben ved å automatisk generere en e-post til mobiloperatøren, med et forslag til tekst

Velg operatør nedenfor for å be om dine opplysninger.

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av viktige nyheter om mobiltelefoner? Lik oss på Facebook!

Forslag til tekst

Her er forslag til tekst du kan bruke når du fyller ut skjemaet:

Jeg ber med dette om innsyn i alle opplysninger dere har lagret om meg med utgangspunkt i mitt kundeforhold til dere. Forespørselen rettes med utgangspunkt i personopplysningslovens § 18 som omhandler rett til innsyn i lagrede opplysninger (http://lovdata.no/all/tl-20000414-031-003.html).

Med "alle opplysninger" menes totaliteten av de historiske opplysninger dere som operatør har lagret på tidspunktet for forespørselen (dags dato), og som kan knyttes til meg som person, herunder (men ikke begrenset til) personopplysninger, produkthistorikk, posisjoneringsdata og samtale-, MMS-, SMS- og alle datatrafikkdata.

Jeg gjør oppmerksom på at en eventuell avvisning av denne forespørselen må hjemles i lovens § 23".

Mer om
annonse