Tek.no

Nyhet

Denne dingsen lader mobilen på 30 sekunder

Fra flatt batteri til fullt.

YouTube
8 Apr 2014 16:25

Batteriteknologien gjør stadig fremskritt, men de fleste aktive brukerne av smarttelefoner opplever fortsatt at de må lade enheten minst en gang om dagen. Mange velger å legge telefonen til opplading samtidig som man inntar loppekassa, ettersom det er en noe tidkrevende prosess.

Men om et par drøye år kan tomme mobilbatterier være en saga blott. I alle fall om selskapet bak mobilladeren StoreDot videreutvikler prototypen sin, som sørger for å lade helt opp et flatt batteri på knappe 30 sekunder.

Produksjonsstart i slutten av 2016

Prototypen av den unike mobilladeren er utviklet i nanoteknologiavdelingen på universitetet i Tel Aviv, og ble nylig vist frem på konferansen «Microsoft Think Next». I videoen nedenfor kan du også se hvordan laderen på 30 sekunder klarer å fylle opp batteriet til en Samsung Galaxy S4.

Akkurat hvordan den fungerer vil nok ikke utviklerne ut med, men det vi vet er at det er noen aminosyrer innblandet som setter fart i ladeprosessen. Man skulle kanskje tro at en slik kraftplugg ville bli ganske så kostbar, men ifølge utvikleren vil den bare koste omtrent det dobbelte av en vanlig mobillader.

Når det ferdige produktet kommer i butikkhyllene i slutten av 2016/starten av 2017, så vil også størrelsen være redusert. Prototypen er på størrelse med en vanlig laptop-lader, men den skal altså reduseres betraktelig.

Inntil videre må du fortsatt sette av et par timer til ladingen:
Men disse tipsene kan gjøre at ladingen går langt kjappere »

(Kilde: SlashGear)

Les også
Snart kan det komme mobiler som kan lades på bare fem minutter
annonse

Les også