Tek.no

Nyhet

LG lanserer sin første laserprojektor i kompakt format

ProBeam er en liten tass som retter seg mot hjemmekino-entusiastene.

LG
Eigil Knudsen
21 Des 2016 18:01

Projektorer kommer i mange varianter, og de bærbare utgavene begynner nå også å bli ganske tallrike. I en fersk pressemelding har LG nå dratt sløret av sin første laserprojektor i en kompakt innpakning som gjør den lett å flytte på.

Den nye projektoren heter ProBeam og skal vises frem på CES-messen i januar. Produktet er ifølge LG ment å kombinere fleksibilitet og en høy ytelse som de håper vil gjøre det attraktivt for hjemmekino-brukerne.

Full HD og 2000 lumens

Projektoren opererer med vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler og en lysstyrke på høyst brukbare 2000 lumens, som skal gjøre den velegnet også i dagslys. Den kan enkelt kobles til Bluetooth-enheter som hodetelefoner eller høyttalere, og Miracast-støtte er også på plass, slik at du kan blåse opp bilder fra for eksempel mobilen på veggen.

LG ProBeam.
LG

ProBeam har ellers et stående design, og med en vekt på 2 kilogram mener LG at projektoren er verdens letteste i sitt slag, altså blant full HD- laserprojektorer med nevnte lysstyrke.

Selskapet bedyrer også et projektoren har et «klassisk» design som gjør at den passer godt inn i ethvert interiør, men det blir jo selvsagt en ganske subjektiv vurdering. Ikke så mange flere tekniske detaljer foreligger ennå, men den skal altså vises frem på CES-messen i januar, og da vil vi nok få vite mer.

Her er en ganske uvanlig projektor: Den kjører med 1000 bilder per sekund »

Les også
Denne laserprojektoren er både «rimelig» og kompakt
Les også
Denne 4K-projektoren skal være verdens første i sitt slag
Les også
Kunne du tenkt deg en PC-skjerm med 4K-oppløsning og HDR?
Les også
Slik ser det ut når en projektor kjører med 1000 bilder per sekund
Les også
Panasonics gjennomsiktige TV kommer stadig nærmere forbrukermarkedet
annonse

Les også