Til hovedinnhold

Nytt virus sprer seg gjennom Facebook-chatten

Kamuflerer seg som bildefiler.

Det er en kjensgjerning at folk med dubiøse intensjoner finner stadig flere flere måter å spre ugagn på, og nå har Facebook-brukerne en ny grunn til å være forsiktige. Det norske nettstedet Datahjelperne rapporterer nemlig om et nytt virus som sprer seg via chat-funksjonen i Facebook.

Det nye viruset sendes til Facebook-brukere som en tilsynelatende uskyldig bildefil i vektorformatet SVG, men en nærmere analyse utført av Datahjelperne avslørte at filen i realiteten er en variant av trojaneren Nemucod.

Omtales av Microsoft som stor trussel

Nemucod er tidligere blitt omtalt av Microsoft og kan blant annet brukes til å installere andre programmer, inkludert skadevare, på enheten din uten at du vet om det. Microsoft beskriver trusselnivået til denne trojaneren som svært høyt.

Microsoft klassifiserer den aktuelle trojaneren som en alvorlig trussel.

I dette tilfellet kjøres det et javascript-program når du åpner den nevnte SVG-filen, og deretter vil brukeren tas videre til en nettside hvor du blir bedt om å installere en utvidelse til nettleseren Chrome. Å installere denne vil bidra til å spre problemet og utsette maskinen din for flere skadevare-programmer.

For å unngå trøbbel bør man altså utvise stor grad av varsomhet når det gjelder å åpne ukjente bildefiler, selv når avsenderen er mennesker du kjenner, og Chrome-tillegg som fremstår tvilsomme bør selvsagt heller aldri installeres uten videre.

For mer informasjon om den nye Facebook-trusselen kan du sjekke ut omtalen av viruset hos Datahjelperne.

Ukjente videofiler skal du også på vakt for: Denne videoen krasjer iPhone-telefonen din på fem sekunder »

(Via DinSide)

Les også
Derfor vil det snart dukke opp lengre videoer i nyhetsstrømmen din
Les også
Nytt løsepengevirus fjerner seg hvis du infiserer vennene dine først
Les også
Dette er «Events from Facebook»
Les også
NorSIS: – Du trenger ikke antivirus på mobilen din
Les også
Snart kan du kryptere Messenger-meldingene dine
Les også
Også Norge kan få aldersgrense på Facebook
annonse