Tek.no

Nyhet

Løven Cecil prydet Empire State Building i helgen

Filmskaper brukte den ikoniske bygningen som lerret.

Twitter
3 Aug 2015 10:49

En hel verden reagerte med avsky da det ble kjent at en amerikansk tannlege hadde drept den 13 år gamle løven Cecil fra nasjonalparken Hwange i Zimbabwe. Løver generelt, og katangaløver som Cecil spesielt, er i ferd med å bli utrydningstruet. Ulovlig troféjakt, som i dette tilfellet, er noe av årsaken.

Sist helg var det et arrangement i New York som skulle promotere en ny dokumentar om verdens mest utrydningstruede dyrearter, skriver Mashable. På den ikoniske bygningen Empire State Building, kunne besøkende se bilder av 160 utrydningstruede dyr, og Cecil var ett av dem. 33 etasjer på den ene siden av bygget utgjorde lerretet.

Ny dokumentar om utrydningstruede dyr

Bak prosjektet står filmskaper Louie Psihoyos, som vant Oscar for The Cove, en film om ulovlig delfinjakt i Japan. I desember er det premiere på hans nye dokumentar Racing Extinction, hvor også Tesla-sjef Elon Musk er med. Dokumentaren vil blant annet ta for seg utrydningstruede løver.

– Det er bare 3500 ville hannløver der ut. Våpenlobbyister forhindrer at de står på listen over utrydningstruede dyr, men de er utrydningstruet, sier Psihoyos til NBC.

Han sier videre at det var trist med Cecil, men at det heldigvis finnes andre løver i live fortsatt. Psihoyos har nemlig fotografert noen arter som var de siste av sitt slag, som Rabb's Fringe-limbed trefrosk (Ecnomiohyla rabborum).

Nytt våpen mot krypskyttere:
Dette neshornet har installert kamera i hornet sitt »

(Kilder: Mashable, Twitter, IMDb.com)

annonse

Les også