Tek.no

Nyhet

Denne tatovør-boken er laget av syntetisk hud

Perfekt for å unngå kjipe tatoveringer?

Niklas Plikk
2 Juni 2015 14:11

Hvis en maler gjør en tabbe i arbeidet sitt, går ikke verden nødvendigvis under av den grunn. Kanskje litt ekstra maling over uhellet gjør susen, eller en dråpe sprit for å viske bort den skjeve streken? En tatovør har ingen slike hjelpemidler. Så fort nålen er inne i huden og blekket er på plass, er det lite å gjøre for å få det ut igjen. Dermed må tegningen bli perfekt allerede fra første sekund, noe som naturligvis ikke er så lett.

Her kommer prosjektet «Skin Book» inn - en skissebok hvor alle sidene er laget av kunstig hud, skriver Gizmodo.

En skissebok for tatovører

Boken ble laget av Tattoo Art Magazine, i samarbeid med det brasilianske PR-byrået Lew’Lara TBWA. Hver side viser ulike deler av menneskekroppen, slik at nye tatovører kan øve seg på noe som ligner på ekte hud, før de kaster seg ut i virkeligheten.

I videoen under kan du se noen brasilianske tatovører fortelle om sine første runder i tatoveringsstolen, og reaksjonene deres når de får prøve hud-boken:

Ikke tilgjengelig for salg

Foreløpig er «Skin Book» bare et morsomt prosjekt i regi av Tattoo Art Magazine, og ikke noe de har tenkt å masseprodusere. Vi tipper prisen på syntetisk hud har noe med saken å gjøre. L'Oreal, det gigantiske sminkeselskapet, har nemlig tidligere oppgitt at de selger små, kunstige hudbiter på 0,5 kvadratcemtimeter for hele 62 Euro per stykk. En bok bestående av flere sider med slikt materiale ville trolig blitt et veldig, veldig dyrt produkt.

Det kan naturligvis tenkes at det ikke er nøyaktig samme hud som blir brukt i boken, men at det er dyrere enn vanlig papir er det neppe noen tvil om.

Hva med en smart-tatovering?
Disse tatoveringene kan låse opp telefonen din »

(Kilder: Gizmodo, Bloomberg)

annonse