Til hovedinnhold

Nå kan du prøve Apples kommende iOS 8.3

Apple inviterer eventyrlystne til sitt betaprogram.

Apple

Du: En eventyrlysten iOS-eier. Vi: Verdens største teknologiselskap med ønske om å gi deg en bedre brukeropplevelse og nye funksjoner. Sammen kan vi skrive historie.

En slags kontaktannonse for nysgjerrige iOS-entusiaster som ønsker å teste siste nytt. Apple frir i hvert fall til interesserte som ønsker å delta i den åpne iOS 8.3-betaen.

Les også: – Siri kunne vært norsk » (CW.no)

Ikke før er iOS 8.2 ute, så er det på’n igjen. Apple har annonsert en hyppigere oppdateringstakt for sitt mobile OS, med færre nyheter per gang, men med god anledning til å gjøre raskere feilretting.

BETA: Apple åpner opp betatesting for operativsystemet for mobile enheter.

Tidligere var betaprogrammene tilgjengelig kun for betalende utviklere, men nå følger Apple i Microsofts fotspor ved å gjøre både Mac- og iPhone-operativsystemene gjenstand for utbredt uttesting – gratis.

Til å begynne med kunne det virke som om Apple hadde lagt seg på en linje med åpen, offentlig beta også for iOS 8.3, men nå synes det klart at man trenger en invitasjon. Hvordan disse distribueres er ikke kjent, men det kan hende du er heldig.

Slik installerer du

Dersom du ikke allerede er registrert fordi du deltar i OS X 10.10.3-betaene for å sjekke ut det nye Photos-programmet for bildehåndtering, så peker du nettleseren din til denne nettsiden hos Apple.

Registrer deg, om du ikke allerede har gjort det, og logg deg inn. Les alle instruksjoner nøye, og følg trinnene. Oppdateringen krever at du laster ned en profil som gir deg tilgang gjennom den vanlige oppdateringsmekanismen. En fersk backup er en forutsetning.

Vær oppmerksom på at det kan ta noe tid før alle deltakere får tilbud om iOS-installasjonen. Det er visst en fordel å logge seg på fra en iOS-enhet.

Dette er nytt

Hva er så nytt i iOS 8.3? Flere emojier, diverse feilrettinger, økt ytelse og ulike andre forbedringer. Og ikke minst: Siri på flere språk. Litt forsmedelig at våre svenske og danske naboer får denne godsaken før oss - men neste gang må det vel være vår tur? Andre nye språk er lokale varianter av engelsk, russisk, portugisisk, nederlandsk, tyrkisk og thai.

Lykke til!

Også Microsofts nye Office 2016 for Mac kan du nå prøve gratis:
Her er Office 2016 for Mac » (Cw.no)

Denne Apple-klokka er for deg som liker å vise deg frem:
79 292 kroner for Apple Watch i gull » (Cw.no)

annonse