Til hovedinnhold

Nå vil Uber-konkurrent ha en større del av taxiapp-kaken

Lyft er visstnok i ferd med å skaffe seg investeringer i milliardklassen.

stefanolunardi/Shutterstock.com

Til tross for noe motbør fra statlige myndigheter har den kjente taxi-applikasjonen Uber vokst i rekordtempo siden oppstarten. Tjenesten har nå skaffet seg en dominerende posisjon på taxi-applikasjon-markedet. Samtidig har Uber også ambisiøse konkurrenter som på ingen måte har gitt opp å utfordre selskapet.

Den største rivalen heter Lyft, som ble stiftet i 2012 og som har hovedsetet sitt i samme by som erkekonkurrenten, nemlig San Fransisco. Som avisene The New York Post og New York Times melder ser det ut til at Lyft nå tar grep for å minke forspranget til Uber.

Prøver å skaffe seg 3,6 milliarder kroner

Avisene har nemlig fått nyss om at selskapet skal være i dialog med investorer om å spytte inn en temmelig klekkelig sum i selskapet, slik at det kan stå bedre rustet i den stadig mer intense konkurransen.

Summen skal i utgangspunktet ligge på 250 millioner dollar, men avhengig av interessen hos investorene kan Lyft sikte seg inn på så mye som 500 millioner dollar, altså rundt 3,8 milliarder kroner. Opplysningene er ikke bekreftet av Lyft, som i kraft av å ikke være børsnotert holder finansinformasjonen privat.

Lyft har vokst relativt raskt siden oppstarten og skal nå være verdsatt til 2 milliarder dollar, noe som er over dobbelt så mye som for et års tid siden. Dersom selskapet lykkes i å overbevise investorene i denne nye runden vil verdien på selskapet antakelig settes vesentlig høyere.

Stor avstand

Likevel er det ingen tvil om at selskapet uansett ligger mange hestehoder bak erkekonkurrenten. Uber klarte å skaffe seg 1,6 milliarder i kapital bare i desember i fjor, og har en anslått verdi på rundt 40 milliarder dollar. Uber er også til stede i hele 53 land per dags dato.

Til sammenligning har Lyft ennå ikke kommet seg utenfor USAs grenser. Ifølge hjemmesiden til selskapet er tjenesten hittil etablert i 60 amerikanske byer fordelt på 29 delstater. Selv om avstanden er stor er rivaliseringen allerede ganske intens.

Som New York Times peker på ga Uber-grunnleggeren Travis Kalanick et intervju med magasinet Vanity Fair i desember hvor han innrømmet å ha forsøkt å «sabotere» Lyft ved å henvende seg direkte til potensielle Lyft-investorer for å få dem til å putte pengene sine i Uber i stedet.

Uber har også brukt andre «skitne» metoder: En av toppsjefene i selskapet tok tidligere til orde for å ansette gravespesialister for å tvinge kritiske journalister til taushet »

annonse