Tek.no

Nyhet

Google har sluppet et iPhone-tastatur som gir deg alt du trenger på samme sted

Det nye, virtuelle «Gboard»-tastaturet har blant annet innebygget Google-søkefunksjon.

Google
13 Mai 2016 07:00
annonse

På sin offisielle blogg har Google nå dratt sløret av en ny tastatur-app som kommer med et lite lass nyttige funksjoner. Tastaturet heter «Gboard» og er i første omgang kun tilgjengelig for iPhone.

Gboard-tastaturet tar sikte på å gi brukere mest mulig fleksibilitet til å utføre oppgaver direkte fra tastaturet, slik at du ikke trenger å lukke det for å åpne andre apper.

Innebygget søkefunksjon

Først og fremst kommer tastaturet med en egen knapp for Googles søkemotor, slik at du enkelt kan få tilgang til relevant informasjon mens du for eksempel tekster med en venn på mobilen.

Glideskriving er også på plass i den nye appen.

Google

Eksempelvis kan man kjapt lete frem informasjon om restauranter, reiseinformasjon og nyhetsartikler for så å kopiere informasjonen og lime den inn i tekstmeldingen, uten at du altså trenger å forlate tekstappen i det hele tatt.

annonse

Det nye Google-tastaturet kommer for øvrig også med mulighet til å enkelt lete frem såkalte «emojis». I stedet for å måtte velge emojis fra en meny lar tastaturet deg enkelt og greit skrive inn et ord og deretter gi deg en relevant emoji. Relevante GIF-filer kan letes frem på samme måte, dersom du ønsker å bruke dette i stedet.

Glide-skriving

I tillegg har Google utstyrt Gboard-tastaturet med såkalt «glide typing», som innebærer at man kan la fingeren gli mellom de ulike tastene når man skriver, i stedet for å måtte løfte fingeren etter hvert trykk. Dette skal gjøre skrivingen kjappere.

Det er verdt å merke seg at tastaturet foreløpig kun ser ut til å være tilgjengelig i USA, men flere land vil trolig følge etter. En demonstrasjonsvideo av tastaturet ser du under.

Google har også nylig oppdatert oversettelsesfunksjonen i Android: Nå kan du oversette direkte fra alle Android-apper »

(Via The Next Web)

Les også
Nå får du mange nye slike å leke deg med
Les også
Ikke noe lagringsplass igjen?
Les også
Nå kan du oversette tekst fra alle Android-apper med ett trykk
Les også
Slik skal Google få en enda mer sentral plass på iPhone
annonse

Les også