Til hovedinnhold

Asus' nye mobil har massivt batteri og hyggelig prislapp

ZenFone 3 Zoom har også optisk zoom.

På CES-messen i januar i år stiftet vi bekjentskap med en ny mobilmodell fra Asus ved navn ZenFone 3 Zoom, som bød på den egenskapen at den kom med et ekstra heftig batteri. Som blant andre TechRadar melder har telefonen nå blitt lagt ut for salg – til en langt fra avskrekkende pris.

ZenFone 3 Zoom har fått en amerikansk pris på ganske hyggelige 329 dollar, cirka 2800 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet foreligger riktignok ikke ennå.

Enormt batteri på 5000 mAh

Det spesielle med Asus' nye modell er først og fremst at den skilter med et batteri på upåklagelige 5000 mAh, noe som definitivt plasserer den helt i det øvre batterisjiktet når det gjelder mobiltelefoner. Dette skal ifølge Asus holde til to fulle dager med vanlig bruk, opptil 25 timer med nettsurfing og 6,4 timer med 4K-opptak.

ZenFone 3 Zoom.

Den andre nevneverdige egenskapen er at mobilen byr på har 2,3 ganger optisk zoom i form av et ekstra øye på baksiden. I kombinasjon med digital zoom sier Asus at mobilen opererer med 12 ganger zoom til sammen.

I tillegg til dette byr hovedkameraet på Asus' SuperPixel-teknologi, som ifølge selskapet selv innebærer at kameraet kan slippe inn opptil åtte ganger mer lys enn et «typisk» mobilkamera, noe som skal gi ekstra gode bilder i mørke omgivelser. Både hovedkameraet og zoomkameraet har en oppløsning på 12 megapiksler, mens frontkameraet har 13 megapiksler.

De øvrige, tekniske spesifikasjonene omfatter en Snapdragon 625-brikke, 5,5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, opptil 4 GB minne og opptil 128 GB lagringsplass. Fargealternativene er sort, sølv og rosegull. ZenFone 3 Zoom har altså ikke fått noen norsk pris og lanseringsdato, så enn så lenge må vi bare vente på offisielle kunngjøringer.

Nokia har også sluppet en billig mobil: Nokia 3310 blir snart å finne i norske butikkhyller »

Les også
Asus' heftige selfie-mobil har to kameraer i fronten
Les også
Med Asus' nye mobil kan du se på video i ett døgn uten å lade
Les også
ZenFone 4 Pro kan ha det aller beste mobilkameraet
Les også
ZTE slipper telefon med kjempemasse minne og lynrask lading
Les også
Xiaomis nye monstermobil har batteri som holder i to fulle dager
Les også
Denne knøttlille mobilen ble en braksuksess på Kickstarter
Les også
Møt Zenfone Zoom - med optisk zoom og et gigantisk batteri
annonse