Tek.no

Nyhet

LG slipper fjærlette bærbare som tåler en trøkk – og de har over 20 timers batteritid

LG
17 Des 2017 12:00

LG lanserte de første fjærlette modellene i sin såkalte Gram-serie allerede for noen år siden, og i en pressemelding har selskapet nå kunngjort et knippe nye, oppdaterte modeller i serien som skal vises frem på den kommende CES-messen.

De oppdaterte modellene kommer i størrelsene 13,3 tommer, 14 tommer og 15,6 tommer, og som vanlig er det altså først og fremst lav vekt som står i fokus. De to minste modellene har en vekt på bare 965 og 995 gram, mens 15-tommeren veier 1095 gram.

LG skryter også av batteritiden til de nye modellene, som ligger på respektable 22,5 timer, 21,5 timer og 19 timer på henholdsvis 13-, 14- og 15-tommeren.

Godkjent etter militærstandard

Bilde: LG

Ellers er det verdt å merke seg at LG har gjort de nye bærbare maskinene skikkelig hardføre. Modellene skal ha bestått syv holdbarhetstester under den militære sertifiseringsstandarden MIL-STD 810G, som betyr at PC-ene skal tåle både støt, trykk og temperaturer av den mer ekstreme sorten.

Dette er takket være metallinnpakning bestående av en magnesium-karbon-legering som visstnok brukes i romfart og som skal gi 20 prosent høyere holdbarhet enn vanlige magnesium-innpakninger.

De konkrete konfigurasjonene foreligger ennå ikke, men maskinene kommer blant annet med åttende generasjon i5- eller i7-prosessorer og valgfri berøringsskjerm, fingeravtrykkleser og Thunderbolt 3. Fingeravtrykkleseren kan brukes til å slå på maskinen og logge på samtidig.

Maskinene skal først lanseres i USA, og deretter følger andre markeder. Norsk pris og lansering er ennå ikke kjent. Flere detaljer vil altså bli avslørt på CES-messen om kort tid.

LG kan snart lansere rulle-TV-er »

Les også
Dette er de første PC-ene med Snapdragon 835 – og de har saftig batteritid
Les også
Google skal trolig lage bærbare PC-er med motoriserte skjermer
Les også
Panasonic slipper hybrid-PC som tåler «alt»
annonse

Les også