Til hovedinnhold

Acer satser steinhardt på gaming – slipper ny ekstremskjerm

Kan skilte med både HDR og 200 Hz.

Den store IFA-messen er i gang i Berlin, og Acer har akkurat dratt sløret av en helt ny spillskjerm. Navnet er Predator X35 og er etterfølgeren av den ekstreme Predator X34 som vi testet tilbake i 2015.

Større, bedre og raskere

Det er tre nyheter i årets modell.

Det første er at den nå har støtte for bildeoppdatering på hele 200 Hz. Forgjengerne kunne overklokkes til 100 Hz, så her er det altså snakk om en dobling av antall bilder i sekundet. Det skal sies at du må ha et skikkelig beist av en PC for å kunne dytte ut 200 bilder i sekundet på den fulle oppløsningen på 3440 x 1440 piklser.

Den andre nyvinningen er støtte for HDR (High Dynamic Range), som har blitt den nye trenden for både TV- og PC-skjermer. Her er det snakk om økt lysstyrke og større fargepalett, som skal gjøre bildet enda lekrere å se på.

35-tallet i navnet tilsier også at denne nye modellen har en 35-tommers skjerm, opp fra forgjengerens 34 tommer.

Ellers er det mange likheter mellom X35 og X34. Begge har oppløsningen 3440 x 1440 piksler, støtte for Nvidia G-sync og en kurvatur på 1800r.

Kommer ikke i år

Acer Predator X35 er ventet å komme i første kvartal 2018 ifølge The Verge. Om dette også gjelder Norge vet vi ikke, og prisen er fortsatt ikke kjent. Prisen på forgjengeren X34 har imidlertid akkurat stupt til 8888 kroner (lenke til Prisguide.no, kommersiell partner) , men vi vil tro prisen på den nye skjermen vil legge seg på rundt 12 000 kroner.

Ute etter en ny spillskjerm?
Ikke kjøp en ny PC-skjerm før du har lest vår kjøpeguide »

PS: Følg oss på Snapchat for et lite innblikk i hvordan vi har det på messen! Brukernavnet er tek.no !

Les også
Vi fikk prøve Acer Predator X35
Les også
Acers nye alt-i-ett-maskin er syltynn og skikkelig lekker
annonse