Nyhet

Googles Netflix-konkurrent får støtte for HDR

Men ikke i Norge foreløpig.

HDR-teknologien har blitt den store snakkisen på TV-fronten, og som en følge har også flere av innholdsleverandørene kastet seg på HDR-toget. Nå følger Google etter med sin filmtjeneste, melder blant andre TechCrunch.

Google Play Movies-tjenesten har nemlig nå lagt til HDR-støtte, kan man lese på Googles egne støttesider. Støtten er kun tilgjengelig på utvalgte 4K-filmer som kjøpes fra tjenesten, og kun gjennom strømmepinnen Chromecast Ultra enn så lenge.

Ikke i Norge ennå

HDR-støtten oppgis i informasjonsrubrikken til filmene.

Foreløpig er HDR-støtten kun tilgjengelig i USA og Canada, og står ikke nevnt på den norske versjonen av Google Play-støttesiden for filmtjenesten. Støtten vil nok trolig utvides til nye markeder etter hvert, så det er bare å følge med på utviklingen i Norge.

Stadig flere strømmetjenester støtter HDR-teknologien. Konkurrenten Netflix fikk på plass HDR-strømming i april i fjor, og litt senere samme år fikk også den Google-eide videotjenesten YouTube støtte for teknologien. Også mobiler er begynt å bli tilgodesett, men ennå i noe begrenset omfang.

Dette er HDR

HDR er en forkortelse for high dynamic range, og gir oss i praksis et bildet med mye bedre farger, lysstyrke og kontrast.

Teknologien har mye å si for bildekvaliteten og er behørig bejublet, også av oss her på verket. I tillegg til at man må ha kompatibelt avspillingsutstyr må man også ha TV som støtter HDR, men disse er nå i ferd med å bli relativt tallrike.

Nå har det kommet en ny knøtte-PC som takler HDR »

Les også
Snart vil Chrome gi deg mye bedre bildekvalitet på Android
Les også
Seks mobiler har nå støtte for HDR på YouTube
Les også
Nå er det fem mobiler som støtter Netflix' aller beste bildekvalitet
Les også
Samsung lanserer ny HDR-teknologi som også tidligere Samsung-TV-eiere får dra nytte av
Les også
Nå kan du se HDR-videoer på YouTube med Samsungs TV-er
Les også
Nå kan YouTube vise mye finere videoer
annonse