Nyhet

Asus slipper «verdens tynneste» bærbare med dedikert grafikkort

Nye ZenBook 13 leverer brukbar grafikk i syltynn innpakning.

Asus slapp allerede en ny 13-tommers modell i sin ZenBook-serie av bærbare på årets CES-messe, men allerede nå foreligger det en ny utgave av maskinen med noen interessante egenskaper. Det melder blant andre Tom's Hardware.

I Asus' amerikanske nettbutikk har det nemlig dukket opp en ZenBook 13 som produsenten kaller «verdens tynneste» laptop med dedikert grafikkort.

Den nye Zenbook 13-versjonen rommer et grafikkort av typen NVIDIA GeForce MX150 med 2 GB videominne, og skilter samtidig med en livvidde på respektable 1,27 centimeter.

Asus ZenBook 13.

Lav vekt

Dermed er den altså enda tynnere enn 14- og 15-tommerne, som Asus også beskrev som de tynneste ZenBook-ene med dedikert grafikk. Vekten ligger på 1,13 kilogram, som også slettes ikke er så verst, og Asus skryter også av tynne skjermrammer på 6,86 millimeter.

Av andre spesifikasjoner har nye ZenBook 13 en skjerm på 13,3 tommer med full HD-oppløsning, Intel Core i5-8250Uprosessor, 8 GB minne og en SSD på 256 GB. Batteritiden skal ligge på opptil 14 timer, og av tilkoblinger finner man både HDMI, USB 3.1-Type C og to USB 3.0-porter.

Nye ZenBook 13 har en amerikansk pris på 1000 dollar, men norsk pris og lanseringstidspunkt er ennå ikke kjent.

HP slapp også en smal sak nylig: Dette skal være verden tynneste arbeidsstasjon »

Les også
Denne boksen gir laptopen din masse grafikkmuskler
Les også
Dells lekre XPS 13 blir enda tynnere og kommer nå med 4K-skjerm
annonse