Til hovedinnhold

Snart blir det mulig å slette Messenger-meldinger etter at du har sendt dem

Facebook bekrefter den nye funksjonen.

Shutterstock/Jakraphong Photography

Som regel har man ikke noen «angrefunksjon» man kan benytte seg av etter at man har sendt en Messenger-melding, men det kan det nå bli slutt på. Facebook har nemlig bekreftet overfor nettstedet TechCrunch at de planlegger en «unsend»-funksjon til meldingsappen.

Bekreftelsen kom etter at det ble kjent at Messenger-meldinger som Mark Zuckerberg hadde sendt til brukere plutselig var forsvunnet – noe vanlige brukere altså ikke har anledning til å gjøre.

Flere kilder bekreftet overfor Techcrunch at Facebook faktisk hadde slettet Zuckerbergs meldinger fra folks innboks, med den begrunnelse at dette var et sikkerhetstiltak for å beskytte kommunikasjon fra ledelsen og redusere risikoen for hacking.

Facebook

Får trolig tidsinnstilling

Facebook informerte imidlertid ingen om funksjonen, og etter at TechCrunch gjorde saken kjent responderte Facebook altså med å opplyse om at funksjonen skal rulles ut til alle brukere – samtidig som selskapet beklaget manglende informasjon. Inntil funksjonen er på plass for alle vil heller ikke Zuckerberg ha anledning til å slette meldinger.

Det er ikke helt klart akkurat hvilken form «unsend»-funksjonen vil ha, men en Messenger-representant fortalte TechCrunch at det trolig vil dreie seg om en tidsinnstilling hvor senderen kan bestemme hvor lenge meldingen skal ligge i innboksen til mottakeren før den forsvinner.

Den Facebook-eide bildedelingstjenesten Instagram har allerede en angrefunksjon på plass for meldinger som sendes via Instagram Direct, som gjør meldinger usynlige for folk i samtalen. I Instagram fungerer denne funksjonen ikke for flyktige bilder og videoer.

Det er uvisst akkurat når den nye funksjonen vil bli tilgjengelig for alle, men den skal visstnok rulles ut i løpet av de kommende månedene.

Facebook har vært i hardt vær den siste tiden: Nylig ble et nytt knippe sikkerhetstiltak kunngjort »

Mer om
annonse