Tek.no

Nyhet

Du betaler vel ikke for mye for Spotify?

iPhone-brukere kan bli trukket for mye hver måned uten å være klar over det.

Spotify/montasje
10 Juli 2015 14:30

Spotify Premium koster for de aller, aller fleste 99 kroner i måneden. Men hvis du som iPhone-bruker har et løpende abonnement på Spotify Premium som går via Apples App Store, må du i tillegg betale et påslag på 30 prosent hver måned.

Hvorfor noen iPhone-brukere velger å betale 133 kroner i måneden for akkurat den samme tjenesten virker helt ufattelig, men det er det kan virke som om det er en del som faktisk gjør akkurat det. Kanskje de ikke engang er klar over det selv.

Spotify har uansett begynt å sende ut et kundebrev der de forklarer i detalj hvordan man kan unngå denne fellen, skriver The Verge.

En annen pris gjelder dersom du betaler via appen.

Apple tar 30 prosent på alle kjøp

Her er e-posten som Spotify har begynt å sende ut til sine kunder.

For de fleste kjøp som gjøre via iTunes eller App Store, sitter Apple igjen med 30 prosent av inntektene. Det er prisen alle innholdsleverandører må betale for å bruke Apples plattform som et digitalt marked. Noen tjenester slipper likevel unna gebyret fordi Apple selv ikke har egne tjenester som konkurrerer direkte.

Spotify er til tross for lanseringen av Apple Music foreløpig ikke unntatt regelen. Derfor må de som velger å abonnere via iPhone-appen får derfor en høyere pris.

Start abonnementet på nytt

Hvis du derimot registrerer deg via Spotifys nettside, betaler du kun 99 kroner per måned.

Apple tillater ikke lenker til eksterne betalingssider i en app, noe som gjør det vanskeligere å opplyse nye kunder om prisforskjellen. Det skal være årsaken til e-posten de nå sender ut til kundene sine. I kundebrevet forklarer de steg for steg hvordan du avslutter det løpende abonnementet via App Store, og starter det igjen via nettsiden.

Teknofil.no har vært i kontakt med Spotify, men de har ingen kommentar til saken. De ønsker heller ikke å opplyse hvor mange norske iPhone-kunder som betaler en månedspris på 133 kroner.

Det finnes allerede mange musikkstreamingtjenester, og flere kan det bli:
– Facebook vil bli en ny Spotify-konkurrent »

(Kilde: The Verge)

Les også
Apple kan bli tvunget til å gi deg billigere Spotify
annonse

Les også