Tek.no

Nyhet

Hyundai har allerede fått ordrer på hele 2018-leveransen av Kona Electric

Hyundai
4 Juni 2018 13:47

Etter lang tids venting offentliggjorde Hyundai torsdag at startprisen på nye Kona Electric blir 325 900 kroner.

Fredag åpnet bestillingen for de 20 000 som hadde registrert seg før Hyundai lukket for muligheten, og mandag morgen melder Hyundai at 3132 av dem så langt har lagt inn en bestilling.

– Over 15 prosent av dem som meldte forhåndsinteresse har bestilt bil i løpet av den første helgen, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Norge i en pressemelding.

Kun én modell

Hyundai har valgt å legge seg på en enklest mulig linje i Norge, med kun én konfigurasjon av bilen – modellen med 64 kWh batteri og 204 hestekrefter. I tillegg kan kundene velge skinninteriør for 10 000 kroner ekstra eller skinninteriør og soltak for 20 0000 kroner ekstra.

– Vi ser at de aller flest velger å legge på enten skinninteriør, eller kombinasjonen skinninteriør og soltak, sier Stenbo.

Interiøret i Kona Electric - med skinnseter.
Hyundai

Godt utstyrt

Kona er ellers godt utstyrt, med mye sikkerhetsutstyr, hurtiglading opptil 100 kW og både batterikjøling og -varming. Rekkevidden er oppgitt til 482 kilometer etter den nye WLTP-standarden, men legger man Hyundais oppgitte snittforbruk til grunn vil faktisk rekkevidde være snaut 450 kilometer.

Den toppspesifiserte Nissan Leaf-varianten Tekna starter til sammenlikning på 304 900 kroner, men den har kun 40 kWh batteri, og dermed betraktelig kortere rekkevidde. Volkswagens elektriske Golf starter på 326 900 med 35,8 kWh batteri.

Så langt er det altså kun de 20 000 interessentene som sto på liste som har fått anledning til å bestille Kona Electric. Ordinær bestilling åpner 2. juli.

5000 elbiler i år, hvorav 2500 Kona

Kona Electric på bilmessen i Geneve tidligere i år
Hanne Hattrem, VG

Christian Stenbo i Hyundai sier til Tek.no at forventer å levere rundt 5000 elbiler i Norge i år, og halvparten av disse vil være Kona Electric.

Han sier det er vanskelig å anslå noe konkret leveringstidspunkt før de ser hvor mange av de 20 000 på interesselista som ender opp med å bestille en bil.

– Når den initielle bestillingsperioden er over 17. juni, forventer vi å ha ganske god oversikt. Hvis våre prognoser for bestillingene slår til, forventer vi å kunne levere til alle interessentene i løpet av 2018 og 2019. Det er mulig vi kommer over i 2020 før de som bestiller, men ikke sto på interesselista, vil få bil, sier Stenbo, som sier de forsøker å være så åpne og tydelige som de kan på omtrent når kundene vil kunne få bilen sin før de skriver kontrakt og binder seg.

– Hva med Ioniq? Hvor lang leveringstid er det på den?

– Cirka 8-10 måneder. Mer sannsynlig rundt 8 måneder nå.

Les også
Hør «motorlyden» Jaguar i-Pace spiller fra høyttalerne mens den kjører
annonse

Les også