Til hovedinnhold

Bekreftet: Google Assistant kommer snart til Norge

Google
Niklas Plikk

I et blogginnlegg avslører Google at deres smarte stemmeassistent snart blir tilgjengelig i langt flere land. I dag kan smartassistenten deres forstå åtte forskjellige språk, men i løpet av året skal dette tallet være økt til 30.

Før den tid, i løpet av de neste månedene, skal Google Assistant gjøres tilgjengelig på norsk. Samtidig vil tjenesten også slippes på dansk, svensk, nederlandsk, indonesisk og thailandsk. Da vil Google Assistant altså være oppe i 13 språk før sommeren.

Når de resterende 17 språkene legges til, og hvilke språk det er, sier ikke Google noe om.

Google Home også til Norge?

Blogginnlegget sier nevner forøvrig ikke Googles fysiske produkter, bare deres taleassistent. Det er imidlertid naturlig å anta at selskapets smarthøyttalere med Google Assistant innebygd, Google Home, Google Home Mini og Google Home Max, vil bli mulig å bestille også for nordmenn om kort tid. Noen nettbutikker selger allerede disse i Norge, men de er ikke offisielt tilgjengelig.

Dette åpner også opp for at andre høyttalere med Google Assistant vil forstå norsk snart. Sonos One, som skal få Google Assistant i løpet av året, vil også kunne kommunisere på norsk.

Skal forstå flere språk på én gang

I tillegg til å forstå flere språk vil Google Assistant også bli flerspråklig i løpet av året. Det vil altså si at du skal kunne snakke flere forskjellige språk om hverandre til smartassistenten, uten at den blir forvirret.

Dette kan bli nyttig for nordmenn flest, da det ofte vil være naturlig å blande inn engelske fraser og navn i kommandoer, som når du søker etter filmer eller serier.

Bedre stemmestyring av mobilen

Med Android har Google allerede gjort verdens største mobiloperatører avhengig av programvaren sin, og denne posisjonen nyter de godt når de slipper nye tjenester som Google Assistant. De har allerede jobbet med en rekke forskjellige mobilprodusenter for å integrere Assistant i deres produkter, og i tiden som kommer vil mange mobiler få stadig dypere Google Assistant-støtte.

Blogginnlegget nevner LG, Sony og Xiaomi, og skriver at de vil få nye integrasjoner i tiden som kommer.

Ute etter en smarthøyttaler? Vi lot oss imponere av Sonos One »

annonse