Nyhet

Android 8 slippes endelig til Samsung Galaxy S8

Men «gamle» Galaxy S7 har fortsatt ikke fått oppdateringen.

Flere av våre lesere har varslet oss om at Samsung endelig har fått på plass Android 8.0 Oreo til sine nåværende flaggskipmobiler Galaxy S8 og S8+.

Det er heller ikke en dag for tidlig, med tanke på at siste versjon av Android faktisk ble lansert i august i fjor.

Samsung Galaxy S8 og S8+ har fått oppdateringen i dag. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Å få Android 8 på plass i mobiltelefoner flest har vist seg å være veldig vanskelig. Det er ikke mange dagene siden vi kunne melde om at kun én prosent av Android-brukerne har oppgradert til den nyeste versjonen.

Grunnen til dette har i hovedsak vært somling fra produsentene – dersom de ikke får på plass en oppgradering til den nye Android-versjonen, kan den naturlig nok heller ikke installeres.

Flere forbedringer

Som vanlig vil den nye Android-versjonen rulles ut etter hvert som mobilene selv ser etter oppdateringer, men det er naturligvis også mulig å fremskynde prosessen ved å gå inn i innstillingene og laste den ned manuelt.

Og det er noen gode grunner til å få Android 8 på plass så fort som mulig. Bedre sikkerhet og bedre batterilevetid er blant de viktigste nyhetene, men også brukergrensesnittet og flere andre områder har fått et løft.

Vi har kontaktet Samsung Norge for å høre om når andre Samsung-modeller får oppdateringen. Vi sjekket blant annet på en Galaxy S7 i redaksjonen, og den kan fortsatt ikke laste ned Android 8.

Noen valg er vanskelige å skjønne:
Kommentar: – Tre ting jeg hater ved Galaxy S8 »

Les også
Bare én prosent har oppgradert til den nyeste Android-versjonen
Les også
Android 8.0 Oreo har kommet til Asus' toppmodeller
Les også
En ny versjon av Android ble sluppet for seks måneder siden, så hvorfor kan jeg ikke laste den ned ennå?
Les også
Samsung Galaxy S8+: Samsung Galaxy S8 er dyr, men deilig
annonse