Ny og lekker Spectre skal klare 22,5 timer på batteriet

HP har sluppet tre nye bærbare PC-er.

HP har ved flere anledninger demonstrert at de klarer å snekre sammen datamaskiner som både er gode og lekre – eksempelvis Spectre 13, som vi testet i februar måned.

Nå har de nettopp dratt duken av flere nye produkter, deriblant tre bærbare modeller som er verd en liten omtale før de forhåpentligvis finner veien til testbenken vår.

Av disse er det to nye Spectre-modeller og en HP EliteBook – sistnevnte kvalifiserer ifølge HP selv til å være «verdens minste og letteste 14-tommers konverterbare laptop for jobb».

To lekre spøkelser

Men for å starte med de to Spectre-merkede datamaskinene, er høydepunktene ny design, en ny farge kalt «Poseidon Blue», av-bryter for webkamera og svært god batteritid.

HP Spectre x360 13 Poseidon Blue.

Spesielt er den den mindre Spectre x360 13 som kan skryte av sistnevnte. HP oppgir opptil 22,5 timer, noe som skal være en økning på 37 prosent fra forrige generasjon. Da sitter en firekjernet 8. generasjons Intel-prosessor innabords, og PC-en har i tillegg mulighet for mobilt bredbånd (4G LTE) integrert.

I tillegg har HP tenkt litt ekstra sikkerhet i form av fingeravtrykksleser, en fysisk knapp for å skru av webkameraet og «HP Sure View» – en integrert privatskjerm som gjør at det er vanskelig for andre å se hva du jobber med på PC-en.

Den større Spectre x360 15 deler naturlig nok flere av disse egenskapene, men den har hverken fått 4G-muligheter eller like god batteritid. 17,5 timer er dog heller ikke noe å kimse av.

HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver.

I tillegg har 15-tommeren blitt utstyrt med sekskjernet 8. generasjons Intel-prosessor og kan settes opp med et Nivdia GeForce GTX 1050 Ti med Max Q-design.

Den har også flere skjermmuligheter med Full HD-skjerm på opptil 650 nit og berøringsskjerm med 4K-oppløsning. Thunderbolt-porter som støtter eksterne 5K-skjermer er også en valgmulighet.

En for bedriften

Siste modell ut denne gang er 14-tommeren HP EliteBook x360 1040 G5. Dette er en typisk bedriftsmodell ment for tung bruk, og har derfor plass i et robust aluminiumsskall.

Av detaljer må vi nevne 17 timers driftstid på batteriet, 4G LTE integrert og skjermvalg som inkluderer en 700-nit skjerm med anti-refleks og alternativt HP Sure View som gjør at den virkelig vil kunne trives utendørs også.

HP EliteBook x360 1040 G5 er en fleksibel sak.

Innvendig sitter en firekjernet Intel Core-prosessor fra 8. generasjon, og den kan settes opp med opptil 32 GB minne og 2 TB lagringsplass.

De tre nye PC-ene skal etter planen ut på markedet i år:
HP EliteBook x360 1040 fra oktober med priser fra 18 500 kroner.
HP Spectre x360 13 fra november med priser fra 14 000 kroner.
HP Spectre x360 15 fra desember med priser fra 18 000 kroner.

Vi testet nylig en HP Spectre x360 15:
Best i bruk i vår duell >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
HP har byttet ut aluminium med ekte skinn
Les også
HP Spectre x360 15 og Dell XPS 15 2-i-1: To av de mest luksuriøse PC-ene på markedet
Les også
HP Omen Accelerator med firekjernet prosessor: Nå snakker vi! Med en PC som dette fikk vi ekstra mye ut av HPs eksterne grafikkortboks
annonse